Els elaboradors carnis dels clústers NAGRIFOOD i INNOVACC coneixen el projecte NOVONIR

Aquest mes d’octubre INNOVACC, juntament amb el clúster de Navarra NAGRIFOOD han organitzat dos webinars per explicar als seus socis d’elaborats carnis el projecte ‘’NOVONIR’’ nova tecnologia NIR miniaturitzada de baix cost per a la determinació de paràmetres de qualitat in-situ en el sector carni, projecte concedit dins la convocatòria AEI2020 del Ministeri d’Indústria.

Al projecte també hi participen NULAB empresa tecnològica (que forma part del clúster SECPHO) juntament amb la col·laboració d’IRTA i com a elaborador carni participa Carnicas Kiko, SA.

El 26 d’octubre es va realitzar el webinar organitzat per NAGRIFOOD on van assistir diverses empreses càrnies :

 • Embutidos Goikoa
 • INTERMEAT2,SA
 • Copo S.A.
 • Embutidos GOIKOA
 • Viscofan
 • Grupo Alejandro Miguel
 • Cárnicas Kiko
 • Hermanos Valencia
 • Carnicas Iruña S.A.

El 29 d’octubre es va realitzar el webinar per els socis d’INNOVACC, els participants van ser:

 • Zyrcular Protein Labs (Vall Companys)
 • Noel Alimentaria
 • Embutidos Caula
 • Esteban Espuña
 • BonÀrea
 • Casademont (Costa Food Group)

També van participar: Salgot, Boadas 1880, J.Curós.

Prèviament als webinars, es va passar una enquesta als socis carnis dels clústers per tal de saber les inquietuds que tenen les empreses elaboradores vers el NIR de butxaca. En aquest qüestionari es demanava, per exemple, la mida del dispositiu, els paràmetres d’interès a determinar (aw, greix, proteïna, contingut de sal, altres…), temps d’adquisició de la informació o preu.

Gràcies als dos webinars s’ha pogut conèixer millor l’estat d’aquesta tecnologia NIR de baix cost i el potencial que podria tenir el nou equip que desenvolupa NULAB (amb el suport d’IRTA). Amb la informació aportada per les empreses càrnies dels dos clústers (NAGRIFOOD i INNOVACC), es podrà definir millor les característiques d’aquest dispositiu.