Adhesió als compromisos d’Acció Climàtica

Us recordem aquesta iniciativa del Govern de Catalunya per si voleu adherir-vos als compromisos.

En el marc de la 1ª Cimera Catalana d’Acció Climàtica celebrada el passat 17 de gener de 2020 i amb l’objectiu de donar continuïtat a la implicació del sector Agroalimentari en la definició d’un full de ruta que permeti afrontar les polítiques de mitigació i d’adaptació al canvi climàtic, us animem a adherir-vos als compromisos d’acció climàtica de caràcter general i/o sectorial predefinits a través del següent formulari.

En aquest context, els informem que els compromisos s’agrupen en dos blocs diferenciats: compromisos generals i compromisos sectorials.

Compromisos generals

  1. S’adhereix a l’objectiu que Catalunya assoleixi la neutralitat de carboni el 2050
  2. Aprofundirà en el coneixement de l’impacte climàtic de la seva activitat
  3. Divulgarà i fomentarà el compromís climàtic en la seva organització
  4. Impulsarà la transició energètica de la seva activitat
  5. Reduirà l’impacte climàtic de la mobilitat que genera
  6. Adoptarà progressivament els principis de l’economia circular 

Degut a la situació excepcional que actualment s’està vivint derivada de la situació de crisi sanitària a causa de la COVID-19, es recomana especial atenció als següents compromisos que de ben segur han estat impulsats a causa del context existent:

  1. Reduirà l’impacte climàtic de la mobilitat que genera:

c. Establirà els mitjans per a reunions telemàtiques que evitin desplaçaments.
d. Elaborarà un pla de teletreball per al seu personal.
f. Implantarà els mitjans necessaris per a fer tràmits electrònics (factures, contractes, pagaments, notificacions, impostos, correspondència, convocatòries i actes de reunions…).

Respecte als compromisos que aplicarien als seus associats, a part dels compromisos generals destaquem els compromisos sectorials del sector agroalimentari, atès que són de rellevància en el desenvolupament de l’activitat de les seves companyies:

  1. Com a empresa del sector primari:

b. Participarà en programes per a l’aprofitament dels materials agrícoles i ramaders residuals que evitin les seves emissions per descomposició.
c. Participarà en projectes d’augment de la concentració de matèria orgànica retinguda als sòls com a via de captació d’emissions.
d. Utilitzarà solucions de fertilització de terrenys i d’alimentació de bestiar que tinguin baixa petjada de carboni.

Per últim, els comuniquem que el llistat d’empreses compromeses i que, per tant, efectuïn la seva adhesió als compromisos d’acció climàtica, figuraran de forma visual i infogràfica a la pàgina web del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, durant els propers dies.