La Cambra de Girona insta les empreses a exportar a través de canals virtuals

La institució gironina destaca que la internacionalització és un element clau per sortir de la crisi provocada per la pandèmia

L’exportació és l’únic camp de l’economia gironina que sembla immune a la crisi de la covid. Conscient d’aquest fet, la Cambra de Comerç de Girona va animar les empreses de la província a insistir en aquesta estratègia fins i tot per canals abans impensables, com ara els virtuals.
La institució va celebrar ahir un programa de reconeixement a la tasca de les companyies que venen a l’estranger. L’objectiu era posar en valor la importància de l’exportació en temps difícils com el d’aquest 2020, i sobretot recalcar que tot i les restriccions imperants arreu del món, les empreses tenen en internet i les noves tecnologies una porta oberta a seguir buscant mercats fora del país.

La Cambra va exemplificar els beneficis de l’exportació amb la presentació de cinc casos d’èxit particulars, cinc companyies gironines ja consolidades que han crescut gràcies a la seva internacionalització…

Costa Brava Foods: la Xina

L’últim exemple que va posar la Cambra va ser el de Costa Brava Mediterranean Foods, una de les empreses més grans i importants de la província, que dedica el 80% de la seva producció a l’exportació. La companyia explica que fa quinze anys va fer un pla estratègic per internacionalitzar-se que els ha permès créixer i liderar el seu sector. Els principals destins són tots els països europeus i els gegants asiàtics, especialment la Xina.

Llegir notícia completa de la web: www.diaridegirona.cat del dia 16/12/2020