21/12/2020 Assemblea General d’Innovacc i ponències de Jesús Contreras i Dídac Lee

Abans de tancar l’any, el dia 21 de desembre, es va celebrar telemàticament l’Assemblea general de socis d’INNOVACC amb la participació de 50 persones.

Durant la primera part de l’acte es va fer una repassada de les principals activitats realitzades per part d’INNOVACC durant el darrer semestre de l’any.

  • El president d’INNOVACC, Esteve Espuña, va donar la benvinguda als nous socis (MOLspaces, Ardex Cemento, Zyrcular Foods) i va explicar que en data 5 de novembre de 2020 s’havia aconseguit la renovació per 4 anys d’INNOVACC com a AEI (Agrupación Empresarial Innovadora del Ministeri d’Indústria).
  • Eudald Casas, va resumir la participació de l’entitat en diverses jornades i trobades: com l’Innovation Day Energia del 8-oct-2020 (organitzada pel Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya); el taller de residus agroalimentaris o les sessions projecte europeu QUALIFY (organitzat pel DARP); reunions amb Raül Blanco (Secretari General d’Indústria i de la PIME) i Jordi Llinares (Subdirector General de Digitalització de la Indústria i Entorns Col·laboratius); la jornada organitzada per INNOVACC el 25-nov-2020 sobre “possibles riscos per al sector carni degut a la PPA”; la jornada sobre “fake news en l’àmbit de l’alimentació” del 10-des-2020 (organitzada per la UdG). També va recordar que es troba oberta la convocatòria del Premi INNOVACC a la innovació tecnològica en l’àmbit carni 5a edició que incorpora una categoria nova anomenada “Premi Promoció de la cultura de la carn”.
  • Mariona Pratdesaba i Júlia Sala, van explicar les principals novetats dels projectes en desenvolupament dins del clúster, i van mostrar els darrers projectes pels que s’ha sol·licitat ajut. També van animar a tots els socis a proposar nous projectes i activitats en el marc del clúster, de cara al 2021.
  • Els assistents van aprovar el pressupost de l’entitat per al 2021, que preveu unes despeses d’aproximadament 240.000 €, amb uns ingressos totals del mateix import. Com a novetat, el pressupost preveu la incorporació d’una cinquena persona treballant a INNOVACC, degut al nombre de socis i a la gran quantitat de projectes d’R+D+i que s’estan coordinant des del clúster, i davant la previsió de nous projectes pel 2021 i anys següents.

A la segona part de l’acte es van poder escoltar aquestes dues ponències:​

“Visió antropològica del consum de carn dels nostres dies”

Jesus Contreras (Observatori de l’Alimentacio – ODELA / UB)
Veure presentació Jesus Contreras

Foto intervenció Jesús Contreras

“El present i el futur digital i de comunicació de les empreses”

Dídac Lee (Galdana Ventures)

 

 

Podeu veure l’Assemblea i les dues ponències al següent vídeo:

https://youtu.be/Ge3UMQBsWkA

Jesús Contreras (inici intervenció a 36:00)
Dídac Lee (inici intervenció a 1:21:20)