El cuc de la farina és ric en proteïnes i fibra i ara ja es fa servir en aliments per a mascotes
El seu nom científic és Tenebrio molitor larva, però se’l coneix com el cuc de la farina. Molt aviat podria ser un menjar habitual en restaurants i supermercats de la Unió Europea.
L’Agència per a la Seguretat Alimentària (EFSA) ha aprovat per primera vegada la producció i comercialització d’un insecte com a menjar apte per a humans. Es tracta d’un insecte que fa temps que estava aprovat però només com a aliment de mascotes.
Ara només falta que la Comissió Europea n’autoritzi el consum humà.
El cuc de la farina és ric en proteïnes i fibra. Es consumeix en sec i es pot presentar tant en la seva forma sencera com en pols.
Els insectes són aliments habituals a molts països d’Amèrica i Àsia, però el costum de menjar-ne no ha penetrat a Europa, bàsicament per un prejudici gastronòmic.
Veure notícia completa publicada el dia 14/01/2021 a la web: https://www.ccma.cat/324/el-cuc-de-la-farina-primer-insecte-aprovat-per-lagencia-per-a-la-seguretat-alimentaria/noticia/3071435/