5 clústers alimentaris catalans s’uneixen per a identificar oportunitats de negoci amb start-ups

  • El clúster vitivinícola català INNOVI, el Clúster Gourmet, el Clúster Foodservice, El clúster carni català INNOVACC i el Packaging Cluster, conjuntament amb ACCIÓ i Eatable Adventures, impulsen el projecte FoodStart.CAT.
  • La iniciativa té per objectiu identificar start-ups de tota la cadena de valor del sector alimentari per a detectar possibles sinergies i fomentar la cultura de la Innovació Oberta entre les companyies que conformen els clústers participants.

28 de gener de 2021

Els clústers més representatius de la indústria alimentària de Catalunya – El clúster vitivinícola català INNOVI, el Clúster Gourmet, el Clúster Foodservice, el clúster carni català INNOVACC i el Packaging Cluster -, conjuntament amb l’Agència per la Competitivitat de l’Empresa ACCIÓ i Eatable Adventures, impulsen el projecte FoodStart.CAT amb l’objectiu d’impulsar la innovació entre les seves empreses a través de la identificació de possibles oportunitats de negoci amb start-ups de tot el món.

El projecte Foodstart.cat neix de la col·laboració entre actors clau del sector alimentari que s’uneixen en la cerca d’una estratègia comuna per a augmentar la seva intel·ligència de mercat i augmentar l’impacte dels seus negocis, en un entorn canviant. A través d’eines innovadores i una metodologia definida per Eatable Adventures, experts en la selecció d’start-ups disruptives capaces de revolucionar la indústria de l’alimentació, begudes, restauració i tecnologia aplicada al sector, els clústers i les seves empreses podran connectar amb start-ups amb un gran potencial i impulsar projectes pilot col·laboratius.

Aquest 2021, el projecte se seqüenciarà en quatre etapes: una primera fase de scouting, o exploració de les start-ups que hi ha a nivell global que puguin adequar-se a les necessitats ja detectades de l’ecosistema del consorci; una segona fase de capacitació de les empreses participants en el programa, per a dissenyar un pla d’acció amb els motors de creixement; una tercera fase de definició de projectes pilot amb els clústers i les start-ups que hagin identificat noves oportunitats competitives; i una última fase de disseny del Pla d’execució del programa. Posteriorment es preveu la posada en marxa del programa d’innovació oberta.

Aquesta col·laboració amb startups serà un win-win, les companyies seran més permeables a la innovació, impulsant el canvi i el creixement dels socis, i els emprenedors aconseguiran impulsar el seu negoci amb empreses consolidades, aprenent del seu expertise.

El programa FoodStart.CAT és pioner en la indústria catalana i permetrà comprendre el context del sector de l’alimentació de manera holística i resilient. L’eix transversal serà la col·laboració i la cultura de la innovació oberta per al creixement com a comunitat connectada. A més, els costos d’inversió en la generació de noves idees es reduiran en ser compartits.

En els pròxims mesos es realitzaran diferents workshops de benchmark i open innovation dirigits a CEOs i equips d’Innovació de les empreses sòcies dels clústers, on descobriran noves tecnologies, exemples de bones pràctiques, models d’inversió i sistemes de col·laboració.

 Per a més informació, contacta amb el teu clúster:

Amb el suport d’