L’IRTA posa la tomografia computeritzada a l’abast de tot el sector agroalimentari

Un TAC mòbil, instal·lat a l’interior d’un camió, permetrà aplicar aquesta tecnologia en qualsevol indret

Les aplicacions van des del bestiar viu, canals i peixos, a la fruita

La tomografia computeritzada (TAC) és una tecnologia que permet obtenir imatges de l’interior dels cossos i, per tant, pot aplicar-se tant a animals vius, canals o peces de carn, així com a altres productes alimentaris. Fins ara, disposar d’un TAC estava només a l’abast dels centres tecnològics. «Amb la posada en funcionament de l’equipament del TAC mòbil, aquesta tecnologia pot arribar a les granges, institucions de recerca, escorxadors i d’altres indústries alimentàries que vulguin avaluar els seus animals, calibrar aparells de classificació de canals o bé optimitzar processos, entre d’altres», explica Maria Font, investigadora de l’IRTA del programa de Qualitat i Tecnologia Alimentàries.

Veure notícia completa publicada el dia 18/2/2021 a: https://www.irta.cat

Altres notícies relacionades:

https://carnica.cdecomunicacion.es/noticias/43165/irta-pone-tac-movil-sector-agroalimentario

https://cadenaser.com/emisora/2019/01/14/radio_girona/1547454514_916547.html