Catalunya augmenta un 6,62% les seves exportacions agroalimentàries i supera per primera vegada els 11.000 M€

  • El sector agroalimentari es consolida com a motor de l’economia catalana i bat un nou rècord d’exportacions augmentant el 6,62% en valor i un 6,95% en volum.
  • Catalunya pren el lideratge de les exportacions alimentàries a l’Estat espanyol  i supera per primera vegada a Andalusia.
  • El sector carni, liderat per les vendes de porc, i el Fine Food representen el gruix del valor de les exportacions.
  • Catalunya manté el superàvit comercial assolit a partir del primer semestre de 2019, registrant el 2020 una taxa de cobertura de 117,69 %.

Tot i l’efecte COVID i l’alentiment del comerç internacional, el sector de l’alimentació de Catalunya ha assolit el 2020 un nou rècord exportador i supera per primera vegada els 11.000 M€ en les seves vendes internacionals (11.435,01 M€). En comparació amb les dades de l’any 2019, les exportacions agroalimentàries han augmentat un 6,62% en valor i 6,95% en volum, i esdevé l’únic sector econòmic que creix en exportacions en un any globalment negatiu pel comerç exterior català.

Veure notícia completa del dia 22/02/2021 de la web: https://prodeca.cat/ca/actualitat/