Sessió “Les Start-Ups construeixen el futur de l’alimentació”

El passat 15 d’abril es va presentar l’informe realitzat per l’empresa Eatable Adventures sobre la relació de les start-ups i el futur de l’alimentació.

La sessió va comptar amb la inscripció de 96 persones membres del 5 clústers alimentaris catalans (INNOVI, Foodservice, Gourmet, Packaging, INNOVACC) i s’emmarca en el projecte FoodStart.CAT que compta amb el suport d’ACCIÓ.

Podeu veure vídeo de la sessió:

Podeu veure presentació de la sessió: 

José Luis Cabañero d’Eatable Adventures va remarcar que les start-ups estan revolucionant el sistema alimentari mundial. Les empreses tecnològiques relacionades amb l’alimentació han experimentat un creixement exponencial els últims 5 anys i s’han multiplicat les inversions anuals en aquest tipus d’empreses.

En aquest context, els clústers catalans participants i ACCIÓ volen que Catalunya sigui un referent d’atracció d’start-ups relacionades amb l’àmbit alimentari i que puguin col·laborar i generar noves oportunitats de negoci amb el sector agroalimentari català.

Durant la sessió es van poder conèixer diversos exemples d’start-ups amb fort impacte en l’àmbit de la sostenibilitat (Biome Makers, Infarm, Ixoriguè), envasos (TIPA, Notpla, The Shell Works), reducció malbaratament aliments (Winnow, MOA Foodtech, Nutrilees), salut (Douxmatok, Journey Foods, Day Two), proteïna alternativa (Notco, Natures Fynd, Perfect Day), carn cultivada (Future Meat Technologies, Just Eat, Those Vegan Cowboys), subministrament (Cortilia, Crowdocow, Vivino), logística (Fabric, Karma), venda (Chowbotics, Noweat, Aifi), traçabilitat (Connecting Food, Ripe-io, Te-Food).

Al final de la sessió van intervenir 5 casos de bones pràctiques de treball amb start-ups alimentàries. Varen explicar la seva experiència: Santi Aliaga (Zyrcular Foods), Ana Thielen (Europastry), Josep Batet (Torres), Matthijs Kostelijk (Coca-Cola European Partners), Ricky Mandle (Delicious&Sons). Tots ells varen destacar la importància del clúster per aprofitar millor les sinèrgies entre start-ups i empreses tradicionals.

Ana Thielen (Europastry)
Josep Batet (Torres)
Matthijs Kostelijk (Coca-Cola European Partners)
Santi Aliaga (Zyrcular Foods)
Ricky Mandle (Delicious&Sons)

Amb el suport d’