L’IOT i la Blockchain, quin impacte pot tenir en el sector carni?

El passat dimecres 28 d’abril es va celebrar la Sessió 1 – L’IOT i la Blockchain. Aquesta ponència va ser organitzada per l’empresa Inforolot, hi va col·laborar Innovacc i va participar Nunsys.

Al principi, Ramon Artigas, Director Gerent d’Inforolot, va fer una breu presentació de la sessió als assistents. Va explicar el perquè de l’organització d’aquest esdeveniment i finalment va introduir als ponents.

Un cop amb la presentació realitzada, Joaquín Carretero va prendre el torn de paraula. El Director en Indústria de Nunsys va explicar l’aplicació d’aquestes tecnologies disruptives en el dia a dia de les organitzacions. Per començar, va explicar en què consisteix l’IOT (acrònim de Internet of Things), un nou paradigma que planteja  que tots els dispositius estiguin connectats a una mateixa xarxa i que això serveixi per extreure dades a temps real dels diferents elements que considerem importants. Tota aquesta informació diversa es pot centralitzar a través d’una pantalla per tal de tenir un control total del què està succeint al nostre voltant. Aquesta disciplina es pot introduir al sector productiu i en aquest cas, s’anomena IIOT (Internet Industrial de les Coses).

Per altra banda, el primer ponent també ens va explicar que és la Blockchain. Aquesta tecnologia funciona a través d’un sistema de computació format per una cadena de blocs virtuals i ens permet intercanviar informació, actius o valors sense la presència d’intermediaris. És incorruptible, ja que la validesa dels moviments el donen tots els usuaris que formen el sistema. Les aplicacions més conegudes d’aquesta disciplina vénen arrelades a les criptomonedes, però també es pot aplicar a sectors diversos de la producció, com pot ser la traçabilitat alimentaria. Per acabar, Jordi Elvira ens va explicar solucions avançades per a la planificació i la gestió de recursos en empreses càrnies.

Aquest esdeveniment tindrà una segona part, el 26 de maig, es realitzarà la sessió 2 que tractarà temes com el Machine Learning, Realitat Augmentada i Intel·ligència artificial. Per reservar una plaça, accedeixi a l’enllaç.