Resum de l’Assemblea General Ordinària d’INNOVACC 21/06/2021

El dia 21 de juny del 2021 va tenir lloc l’Assemblea General Extraordinària d’INNOVACC en format telemàtic amb una assistència de 56 participants.

Esteve Espuña (president del clúster) i Eudald Casas (gerent) van donar la benvinguda a tots els socis connectats a la reunió.

En un primer bloc es va explicar l’entrada de 8 nous socis a Innovacc: Embutidos Caseros Collell SLUInndeo Proyectos Industriales SL (INSPECTRA), CT Ingenieros de Catalunya AAI SL, Enginyeria MAPEX SLU, Porinox SL, Le Porc Gourmet SA, IASAPIENS Innovation SL SIGMADAF Clarifiers SL. Actualment Innovacc té 106 associats.

Tot seguit també es va explicar que aquest any s’ha incorporat en el clúster una nova companya la Júlia Batlle com a responsable de projectes. Actualment l’equip d’INNOVACC el formen 5 persones:

Es va presentar la revista anual del clúster 2021, que el mes de juliol serà enviada (versió impresa) a tots els socis. També es podrà visualitzar amb format digital a la web d’INNOVACC. Aquest any la foto de la portada ens l’ha cedida l’empresa Porinox SL, nous socis d’INNOVACC.

Posteriorment es van exposar les activitats més rellevants realitzades aquest primer semestre de 2021.

Es va fer un repàs dels comptes del 2020 i 2021 (fins a 31-maig), i es van aprovar els comptes de l’exercici 2020.

A destacar, la proposta de Creixement del clúster que va exposar el president d’INNOVACC, Esteve Espuña, que preveu aprofundir l’àmbit de treball de l’associació relacionat amb la proteïna alternativa (tal com ja s’ha estat fent els últims anys amb molts del associats actuals) però augmentant les possibilitats d’acollir noves empreses i agents d’aquest sector.

La proposta va tenir una bona rebuda dels socis assistents, i també de tots els membres de la Junta Directiva i Consell Assessor d’INNOVACC que ja havien tractat el tema en una reunió prèvia.

Durant aquest 2021 s’anirà realitzant nous passos com sessions informatives, jornades específiques d’aquesta temàtica (showcases, tendències, etc) i es podria realitzar algun tipus de viatge (presencial o virtual) per a conèixer altres clústers al món que han iniciat aquest camí com a clústers de proteïna.

En un segon bloc de l’Assemblea es van explicar les principals novetats dels projectes col·lectius impulsats que estan en desenvolupament. En concret van intervenir:

Q-OLOR. Estratègies per obtenir carn de porc lliure d’olor sexual
A càrrec de: Maria Font (IRTA) i Jacobo Álvarez (Lenz Instruments)

Veure notícia aquí.


COLORO3. Eliminació del color de les aigües residuals industrials d’un escorxador mitjançant oxidació avançada
A càrrec de: Natàlia Gil (ACO)

Veure notícia aquí.


5-PROTEG. Aliments de 5a gamma amb base de proteïna càrnia per a la gent gran
A càrrec de: Ignasi Papell (EURECAT) i Gerard Masferrer (MAFRICA)

Veure notícia aquí.


Altres projectes desenvolupats (Grups Operatius, AEis, IRC) 
A càrrec de: Mariona Pratdesaba, Júlia Sala i Júlia Batlle (INNOVACC)

Al final de l’Assemblea es van explicar altres activitats realitzades i el Pla de Treball 2020-2021.

Veure presentació general mostrada durant l’Assemblea aquí.

Veure gravació assemblea part 1 aquí.

Veure gravació assemblea part 2 aquí.