Noel posa en marxa la nova planta a Olot per a impulsar la divisió de productes frescos

A principis d’aquest mes d’octubre ja s’ha iniciat l’activitat de la nova planta de 16.345 m² que el grup d’alimentació Noel Alimentària ha construït a Olot, al polígon industrial del Pla de Baix. La posta en marxa s’efectuarà de manera progressiva i s’allargarà fins a principis de 2022, quan s’ha previst que les instal·lacions operin a ple rendiment, fet que comporta un gran impuls per a la divisió de productes frescos de la companyia.

La nova fàbrica, que ha comptat amb una inversió de 35 milions d’euros, acull exclusivament l’activitat d’especejament, envasament i congelació de carn i derivats de porcí. Al seu torn, la producció de productes filetejats i elaborats frescos es mantindrà en les actuals instal·lacions que Noel té en el mateix municipi dedicades a aquesta tipologia de productes, i que també se’n veuran beneficiades ja que disposaran de més espai efectiu.7

Gràcies a aquest nou equipament, l’empresa potenciarà la fabricació de referències d’alt valor afegit, amb què aconseguirà una major integració vertical en el sector i un major control de la cadena de subministrament.

“Amb l’entrada en funcionament d’aquesta nova planta a Olot podrem continuar reforçant la nostra presència a Espanya, consolidar-nos en els més de 66 països on ja som presents i valorar l’entrada a nous territoris. És un pas endavant que ens permetrà optimitzar la producció i ser més competitius en un mercat cada vegada més exigent a nivell global. A més, sumat al nostre projecte de granges pròpies, disposarem d’un control absolut de la traçabilitat de la matèria primera que es destina no sols a la producció d’elaborats frescos, sinó també a altres divisions del grup com la unitat de negoci de xarcuteria”, afirma el director general de NoelJoan Boix.

La nova planta, una de les més avançades d’Europa en el sector, distribueix la superfície en dos nivells: la planta baixa acull, principalment, la zona de producció, amb sala d’especejament, cambres de canals i pernils, i molls d’expedició per a productes frescos; obrador, cambra i magatzem, per a l’envasament; i, 5 túnels de congelació, cambres de congelació amb capacitat per a 4.000 pallets, i molls d’expedició, per a productes congelats. A la primera planta és on se situen les oficines i la resta dels espais repartits entre els dos nivells alberguen el menjador per a empleats, vestuaris i zones de manteniment, entre altres instal·lacions.

Per a la construcció, que es va iniciar el juliol de 2020, s’ha potenciat i prioritzat la col·laboració amb proveïdors locals, fet que ha suposat destinar de manera directa més d’un 50% de la inversió total a empreses del territori. Això, juntament amb la creació d’uns 200 nous llocs de treball que s’aniran incorporant també progressivament en els pròxims quatre mesos, suposa un pas més en la ferma aposta de Noel per la ciutat d’Olot i per la comarca de la Garrotxa.

Llegir tota la notícia

Notícia del dia 20/10/2021 publicada a la web: https://www.naciodigital.cat/garrotxa/noticia