El projecte AccelWater continua augmentant el seu impacte a Catalunya

Els socis implicats en la demostració de processament de carn ubicada a Sant Joan de Vilatorrada (Espanya) estan mantenint reunions amb autoritats de diferents àrees de la Generalitat amb l’objectiu d’explicar els objectius del projecte AccelWater, informant dels reptes identificats durant el primer any. del projecte i, començant a treballar conjuntament per superar les barreres normatives relacionades amb la reutilització de l’aigua als escorxadors i les indústries transformadores de carn de Catalunya, i la valorització dels subproductes animals generats en el sector de la transformació de la carn mitjançant estratègies innovadores de tractament. BETA TC, MAFRICA i INNOVACC pretenen demostrar a l’administració catalana que les solucions tecnològiques proposades pel projecte AccelWater en un nexe aigua-malbaratament-energia impulsaran la transició del català.
sector agroalimentari cap a la bioeconomia circular.

D’altra banda, durant els últims mesos diverses indústries de processament de carn pertanyents al clúster del sector porcí català (INNOVACC) han manifestat el seu interès per conèixer més detalls sobre els objectius definits per al demostrador de processament de carn en el projecte AccelWater i l’enfocament tecnològic a ser aplicat per a la valorització d’aigües residuals i residus sòlids generats a les instal·lacions de MAFRICA. La reducció del consum d’aigua dolça als escorxadors i indústries de processament de carn mitjançant la instal·lació de tecnologies innovadores que permetin obtenir aigua regenerada d’alta qualitat amb potencial per ser reutilitzada a la zona industrial és identificada per aquestes empreses com un objectiu per augmentar la sostenibilitat del sector de processament de carn.

Per tant, s’espera que els resultats obtinguts en el demostrador de processament de carn es puguin replicar en altres indústries d’aquest sector.

Llegir la notícia a la web: https://www.accelwater.eu


 

This project received funding from the European Union ‘s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement ID 958266.