Qui es qui en l’àmbit de la proteïna vegetal

Clúster carni

ACCIÓ va organitzar una sessió on empreses de l’àmbit de la proteïna alternativa van presentar el seu model de negoci i les seves expectatives respecte a una iniciativa clúster que les aglutinés.

Innovacc, que ja ha aprovat el canvi estratègic per ampliar el perímetre de clúster carni d’origen animal a clúster de proteïna, animal i alternativa, va presentar el clúster i els projectes que lidera en aquest àmbit. A la sessió van participar una desena d’empreses com ara, Zyrcular Foods, Nova Meat, Nestlé o Teresa Carles, entre d’altres, i va ser conduïda per Encarni Avilés, responsable de la dinamització dels clústers alimentaris a ACCIÓ.

Algunes de les aportacions respecte a les expectatives van anar en línia a entendre millor al consumidor i les reticències respecte al consum d’aquest tipus de productes; la promoció de cultius sostenibles o ecològics a Catalunya; el desenvolupament de l’ecosistema al llarg de tota la cadena de valor; la promoció de dietes saludables i sostenibles; treballar en una bona definició i nomenclatura del plant-based; l’accés a mercats internacionals; i l’aprofitament de sinergies productives i de know-how entre els actors rellevants d’aquest sector, entre d’altres.

S’estima que al 2040 el 60% de les “carns” que consumirem no seran d’origen animal (Font: ATKearney). Tenint en compte aquesta tendència, des d’ACCIÓ es considera estratègic treballar perquè Catalunya esdevingui un ecosistema de referència internacional comptant amb una completa cadena de valor de la proteïna, tant animal, com alternativa.

Consulteu la  gravació de la sessió.

 

 

Notícia d’ACCIÓ – Capacitació d’equips clúster (Activitats d’octubre 2021)