L’empresa garrotxina J. Curós digitalitza la producció d’embotits

La consultora catalana Delsys Software i l’agència ACCIÓ han col·laborat amb la pime en aquest procés

L’empresa de Les Preses J. Curós, dedicada a l’elaboració d’embotits, ha digitalitzat la seva producció implantant un nou software de monitoratge i control per tal d’obtenir dades en temps real i augmentar l’eficiència fins a un 20% anualment. Segons fonts de l’empresa garrotxina, aquest procés de digitalització, basat en tecnologia deep learning, permetrà a la pime tenir un control automatitzat en cada punt de la línia minimitzar-ne les possibles aturades o avaries.

Tal com explica el Departament d’Empresa i Treball, per dur a terme aquest procés de transformació digital J.Curós ha comptat amb el suport d’ACCIÓ -l’agència de la competitivitat catalana- a través de la línia Cupons a la Indústria 4.0 del programa ProACCIÓ 4.0.

La companyia va fer una diagnosi inicial del seu pla de transformació i posteriorment el procés d’implantació i integració de les tecnologies vinculades a la indústria 4.0, en aquest cas les de deep learning. J.Curós ha dut a terme aquest procés de digitalització de la planta amb la col·laboració de l’empresa catalana Delsys Software, consultora amb personal acreditat per ACCIÓ.

Així, l’empresa ha connectat cada aparell de la planta de producció com l’embotidora o a la pastadora a un sistema que recull els seus senyals i en determina l’estat. D’aquesta manera es pot monitorar digitalment des d’un únic dispositiu si els aparells estan engegats, aturats temporalment o avariats, així com determinar-ne el motiu.

Segons el CEO de J.Curós, Jordi Garriga, «el nou sistema ens permet identificar els colls d’ampolla a 20 màquines de les línies de producció i saber per què s’aturen o si s’avarien. Abans, aquest procés el fèiem de forma manual i trigàvem molt temps, per tant si en millorem l’eficiència, a la llarga millorarem la productivitat», va subratllar.

Garriga va destacar que un altre avantatge d’aquest programari és que «detectem amb precisió on hi ha l’aturada, si a l’embotidora, a la pastadora o a una altra màquina de la cadena». Segons el CEO, «per establir noves mesures mètriques de monitoratge, hem hagut de formar els nostres treballadors creant nous perfils executors i de control de qualitat».

Notícia del dia 14/11/2021 publicada a la web: https://www.diaridegirona.cat