El sector de la carn de Catalunya aposta per la proteïna alternativa

La principal associació càrnia, Innovacc, oficialitza l’evolució cap a un àmbit més ampli d’actuació on hi hagi lloc per a productes vegetals i de laboratori

El que molts en els seus inicis van titllar com a «moda passatgera» s’ha acabat convertint en un mercat consolidat digne d’apostar-hi. La principal associació catalana del sector de la carn, Innovacc, va aprovar ahir el canvi de denominació de la seva entitat. D’ara endavant serà «Innovacc clúster de la carn i la proteïna alternativa». Una evolució que porta al clúster a refermar-se en un àmbit més ampli d’actuació cap a la proteïna alternativa que, de manera «quasi natural», ja s’estava produint, segons va assegurar ahir el gerent d’Innovacc, Eudald Casas, després de l’assemblea celebrada a la Vall de Bianya que aprovava aquest canvi de denominació i d’estatuts. «Hi havia ja interès per part de la junta directiva des de fa uns mesos a fer aquest canvi cap a la proteïna alternativa. Alguns dels associats fins ara ja ho estaven fent, només ho hem formalitzat», explica.

De fet, apunta que sobretot els socis elaboradors de productes carnis recentment ja han tret a la llum noves línies de productes que inclouen productes vegans, vegetals híbrids o d’altres que utilitzen les combinacions d’aliments vegetals que fan recordar el gust de la carn. A més també fan una forta aposta tecnològica per la carn de laboratori.

D’aquesta manera el clúster obre les portes a acollir a empreses que es dediquen a aquest sector. Actualment, consta de 108 socis, i tot i que no és l’objectiu principal de l’associació, amb aquest canvi esperen que nous socis s’hi uneixin. Casas avança que hi ha empreses «bastant conegudes» interessades a entrar-hi a formar part.

Amb tot, el gerent de l’entitat deixa clar que es tracta d’un creixement i no d’un canvi, ja que se seguirà apostant pel sector de la carn, de la mateixa manera que ho porten fent des del 2008.

Llegir notícia completa

Notícia publicada el dia 22/12/2021 a la web: https://www.diaridegirona.cat/economia