El xarcuter Xesc Reina, guardonat als Premis Innovacc

Juntament amb Josep Dolcet, ha rebut el reconeixement a la innovació tecnològica en l’àmbit carni dins la categoria de Promoció de la cultura de la carn

Xesc Reina, a l’esquerra de l’imatge, amb la resta dels guardonats a la Vall de Bianya/INNOVACC

El mestre xarcuter Xesc Reina, que viu arrelat a Sa Pobla, Mallorca, ha estat un dels guardonats d’enguany dels premis Innovac. Ha estat en el decurs de l’Assemblea General del clúster, a la Vall de Bianya. Allà s’ha aprovat el canvi de nom de l’entitat que ara serà “INNOVACC. Clúster català de la carn i la proteïna alternativa”.

Reina, juntament amb Josep Dolcet, han rebut el reconeixement a la innovació tecnològica en l’àmbit carni dins la categoria de Promoció de la cultura de la carn. El seu projecte es diu “Propostes per l’evolució (i revolució) en la xarcuteria popular. De la tradició a la renovació: carns, colors, formes, textures i sabors 1990-2021”.

Segons ell mateix comunicava a través de les xarxes socials “ens han donat un premi, per fer i voler seguir fent el que més ens agrada. Tant el premi com el projecte són de futur, aprofitant les nostres cavories variades apreses durant molts d’anys amb la intenció de compartir-les durant molts més.  Es mostrava així de satisfet pel que significa per la cultura de la carn i agraïa el guardó als organitzadors.

“Gràcies, un premi a la promoció de la cultura de la carn sona molt bé, i que t’ho donin, no us ho puc comptar”, deia. I afegia: “No és un premi al que s’ha fet, sinó a la il·lusió d’escampar aquests anys de coneixement en el que ens quedi de vida útil”.

Llegir notícia completa

Notícia publicada el dia 22/12/2021 a la web: https://balearsvadevi.cat/mallorca