Noel compra una parcel·la del polígon de la Colònia Llaudet

L’empresa alimentària de la Garrotxa continua apostant pel Ripollès

La setmana passada, l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i l’empresa garrotxina Noel Alimentaria varen

Formalitzat el contracte de compra-venda. | Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses.

formalitzar la compravenda de la parcel·la número 8 del polígon de la Colònia Llaudet, de 12.000 metres quadrats, un 63% dels quals eren propietat de l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses.

Noel continua apostant pels polígons industrials de la vila, ja que l’any 2017 ja va comprar tres naus a la Coromina del Bac, des d’on produeixen diversos productes alimentaris. Amb la compra de la parcel·la per part de Noel se segueix consolidant el sector indústria de la Colònia Llaudet, que en la darrera dècada ha viscut un impuls per recuperar el patrimoni i la importància industrial i posicionar-lo com a un motor econòmic de la vila, la comarca i el territori.

En els darrers anys s’han fet arribar els serveis i les xarxes d’abastament d’aigua i residuals des del nucli urbà, s’ha construït una rotonda i un vial d’accés a la nau existent, a més de la urbanització de la resta del polígon. Aquest fet ha suposat que empreses com SIC i Taga de Mecanitzats del grup Sinard, i Mobles Pirineu hi hagin traslladat la seva activitat.

Actualment, s’està rehabilitant una nau de l’antiga fàbrica de les filatures Llaudet per acollir un museu del tèxtil, espais de cotreball i sales de reunions per a ser utilitzades per les empreses implantades al voltant, a més de dotar de places d’aparcament a la colònia. Aquest projecte es cofinançarà amb fons del Projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT) per a la Reactivació del patrimoni industrial.

Notícia publicada el dia 16/02/2022 a la web: https://www.naciodigital.cat/garrotxa