Un total de 14 empreses catalanes participen en la fira d’alimentació Gulfood de Dubai, una de les més importants el món

 

L'estand de Prodeca a la fira d'alimentació i begudes no alcohòliques Gulfood, celebrada a Dubai (Emirats Àrabs Units)
L’estand de Prodeca a la fira d’alimentació i begudes no alcohòliques Gulfood, celebrada a Dubai (Emirats Àrabs Units)

Un total de 14 empreses catalanes participen en la fira d’alimentació Gulfood, un dels esdeveniments més importats del món dins el sector d’aliments i begudes no alcohòliques i que se celebra entre el 13 i el 17 febrer a Dubai (Emirats Àrabs Units). A través de Prodeca –l’empresa pública adscrita al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural que promou els productes alimentaris catalans-, les marques han compartit un estand conjunt sota el lema ‘Catalonia, where food i culture’ (Catalunya, on el menjar és cultura). L’objectiu d’aquesta participació, segons ha detallat el Govern aquest dilluns en un comunicat, és el de “contribuir a la promoció internacional del sector alimentari”.

Les empreses catalanes expositores han estat Liven-Zanuy (Vallès Occidental), Bidfood (Barcelonès), Liquats Vegetals (Osona), Edma Food (Maresme), Cudié (Alt Penedès), Educoldiet (Tarragonès), Configirona (La Selva), Pons (Segrià), Xocolates Torres (Pla de l’Estany), Viaggio Expresso (Vallès Occidental), Delafruit (Baix Camp), El Abanico Halal (La Garrotxa), Diat Radisson (Baix Llobregat) i McWorld (Alt Empordà).

En l’anterior edició, la fira Gulfood va registrar més de 92.000 visitants professionals de 186 països, procedents d’àrees com la importació, la distribució o de l’àmbit institucional.

Segons dades facilitades pel Govern, les importacions catalanes agroalimentàries a l’Orient Mitjà van incrementar-se un 7,3% interanual el 2020, superant els 405 milions d’euros.

Notícia publicada el dia 14/02/2022 a la web: https://www.lamanyana.cat