Èxit de públic a la jornada “La proteïna alternativa a Catalunya” a la Fira Alimentària

La jornada del dia 5 d’abril sobre La proteïna alternativa a Catalunya organitzada per clúster Innovacc conjuntament amb ACCIÓ va ser de gran interés pel públic present a la sala que es va omplir de gom a gom.

Es van poder escoltar casos pràctics de 9 empreses catalanes innovadores sobre les tendències i estratègies del sector de la #ProteïnaAlternativa a Catalunya. 

Foto de grup

La sessió va estar conduïda per Encarni Avilés, responsable de la dinamització dels clústers alimentaris a ACCIÓ, Generalitat de Catalunya.

 

Eudald Casas (gerent d’INNOVACC)

Seguidament el sr. Alberto Pezzi, Senior Manager Estratègia Competitiva- Direcció General d’Indústria/ACCIÓ va presentar un resum de l’estudi sobre “La Proteïna Alternativa com a driver de canvi a la indústria agroalimentària a Catalunya: mapeig i anàlisi”, i Eudald Casas gerent d’INNOVACC (clúster català de la carn i la proteïna alternativa) va fer una breu explicació del què és INNOVACC -actualment amb 114 socis-, explicant el creixement del clúster a partir del 2021 en l’àmbit de la proteïna alternativa i també va explicar el pla d’actuacions del clúster en aquest àmbit.

Aquí podeu veure la presentació d’Alberto Pezzi (ACCIÓ) i Eudald Casas (INNOVACC) a la jornada.

A continuació podeu veure les presentacions dels 9 ponents d’empreses catalanes innovadores en l’àmbit de la proteïna alternativa:

Joaquim Vives / Solina Ibérica

Ponència:
Desenvolupament dels millors substituts de carn i peix basats en el domini òptim de proteïnes, solucions i processos a mida.


Jordi Solís / Paymsa (Grup Carinsa)

Ponència:
L’avui i el demà a la cuina sostenible i equilibrada.


 

Jordi Calbet / Iberinsect

Ponència:
Insectes: l’eslabó perdut en l’economia circular.


 

Llorenç Freixanet / Metalquimia

Ponència:
Tecnologies de cuita i assecat per a productes vegans.

 


Joan Solomando / Nova Meat

Ponència:
Tecnologia per la nova generació de proteïna alternativa.

 


Santi Aliaga / Zyrcular Foods

Ponència:
Solucions sostenibles en proteïna alternativa. Un model obert i col·laboratiu.


Jaume Planella / Noel Alimentaria – Verday

Ponència:
Noel, innovant en un context de convivència proteica.


Joan Cortadelles / Joaquim Albertí – Altervego

Ponència: De la xarcuteria tradicional a la xarcuteria vegetariana.


 

Marc Coloma / Heura

Ponència:
Mediterranean food-tech: intersecció entre sostenibilitat, nutrició i experiència culinària.