La jornada del dia 5 d’abril sobre La proteïna alternativa a Catalunya organitzada per clúster Innovacc conjuntament amb ACCIÓ va ser de gran interés pel públic present a la sala que es va omplir de gom a gom.
Es van poder escoltar casos pràctics de 9 empreses catalanes innovadores sobre les tendències i estratègies del sector de la #ProteïnaAlternativa a Catalunya.

La sessió va estar conduïda per Encarni Avilés, responsable de la dinamització dels clústers alimentaris a ACCIÓ, Generalitat de Catalunya.

Seguidament el sr. Alberto Pezzi, Senior Manager Estratègia Competitiva- Direcció General d’Indústria/ACCIÓ va presentar un resum de l’estudi sobre “La Proteïna Alternativa com a driver de canvi a la indústria agroalimentària a Catalunya: mapeig i anàlisi”, i Eudald Casas gerent d’INNOVACC (clúster català de la carn i la proteïna alternativa) va fer una breu explicació del què és INNOVACC -actualment amb 114 socis-, explicant el creixement del clúster a partir del 2021 en l’àmbit de la proteïna alternativa i també va explicar el pla d’actuacions del clúster en aquest àmbit.
Aquí podeu veure la presentació d’Alberto Pezzi (ACCIÓ) i Eudald Casas (INNOVACC) a la jornada.
A continuació podeu veure les presentacions dels 9 ponents d’empreses catalanes innovadores en l’àmbit de la proteïna alternativa:
Joaquim Vives / Solina Ibérica 
Jordi Solís / Paymsa (Grup Carinsa)
Ponència:
L’avui i el demà a la cuina sostenible i equilibrada.
Jordi Calbet / Iberinsect
Ponència:
Insectes: l’eslabó perdut en l’economia circular.
Llorenç Freixanet / Metalquimia
Ponència:
Tecnologies de cuita i assecat per a productes vegans.
Joan Solomando / Nova Meat
Ponència:
Tecnologia per la nova generació de proteïna alternativa.
Santi Aliaga / Zyrcular Foods
Ponència:
Solucions sostenibles en proteïna alternativa. Un model obert i col·laboratiu.
Jaume Planella / Noel Alimentaria – Verday
Ponència:
Noel, innovant en un context de convivència proteica.
Joan Cortadelles / Joaquim Albertí – Altervego
Ponència: De la xarcuteria tradicional a la xarcuteria vegetariana.
Marc Coloma / Heura
Ponència:
Mediterranean food-tech: intersecció entre sostenibilitat, nutrició i experiència culinària.
Organitza: