Metalquimia inverteix 2,5 MEUR en una nau per muntar màquines de productes amb proteïnes alternatives

Josep Lagares, Jordi Puigneró i Gemma Geis, avui a Metalquimia © ACN

La nova planta té 5.000 metres quadrats

L’empresa gironina Metalquimia ha inaugurat aquest dimecres una nova planta que servirà per muntar màquines desenvolupades a la mateixa fàbrica per elaborar productes amb proteïnes que no procedeixen dels animals. La planta té 5.000 metres quadrats i està situada al polígon industrial de Palol de Revardit (Pla de l’Estany), al costat d’altres fàbriques que ja té Metalquimia en actiu.

L’empresa, que aquest any celebra els 50 anys, ha anunciat que en la nova planta s’hi muntaran màquines amb tecnologies innovadores que es presentaran en la propera fira IFFA de Frankfurt, l’esdeveniment líder mundial en tecnologia de la carn i proteïnes alternatives.

L’elaboració de productes amb proteïnes alternatives que no provenen dels animals és un dels grans reptes del sector de l’alimentació en els propers anys. El president executiu de Metalquimia, Josep Lagares, ha assegurat que l’empresa “fa uns set anys” que treballa en abordar aquest repte dissenyant màquines que permetin al sector treballar amb aquestes proteïnes.

Per fer-ho, Lagares ha explicat que van visitar “primeres potències mundials” que elaboren productes alimentaris sense proteïna animal per saber quines eren les seves necessitats. A partir d’aquí, l’empresa gironina ha dissenyat noves tecnologies i processos que presentarà en els propers mesos a la fira IFFA Frankfurt. Es tracta de l’esdeveniment de referència mundial en tecnologia aplicada al sector carni.

El president de Metalquimia ha assegurat que els últims informes de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) en els propers anys “s’haurà de doblar el rendiment alimentari” per tal de tenir menjar per a tota la població. Això suposa “un repte” per al sector alimentari a l’hora d’explorar i explotar aliments alternatius.

Llegir notícia completa

Notícia publicada el dia 20/04/2022 a la web: https://www.gerio.cat/noticia/1503792/