Personal d’INNOVACC participa al viatge de bechmàrquing a Euskadi

El passat 30, 31 de març i l’1 d’abril, les tècniques de projectes d’INNOVACC van participar al viatge de bechmàrquing a Euskadi organitzat per ACCIÓ.

Euskadi és un territori referent en la política clúster. Des dels anys 90 han impulsat estratègies per ajudar a dinamitzar la indústria a través d’organitzacions clúster. Doncs des d’ACCIÓ es va creure necessari organitzar un viatge pels Project Managers de diversos clústers catalans per aprendre i compartir experiències en quan a activitats pels socis, seminaris, projectes, estructura, vies de finançament, serveis, etc.  amb els seus homòlegs bascos.

El primer dia a l’Agencia Basca de desenvolupament Empresarial, el Sr. David Fernandez, coordinador de Clusters i Estuds (SPRI), va fer la presentació el Programa de Clústers d’Euskadi on van explicar els inicis dels clústers del territori i dinamitzen aquestes associacions des del Govern.

Seguidament cada clúster va fer reunions amb clústers on podia sorgir alguna col·laboració. Concretament, en el cas d’INNVOACC es van fer reunions amb el Basque Food Cluster (https://basquefoodcluster.com/) que tracten temes d’alimentació i el Clúster ACLIMA de Mediambient.

Reunió amb Basque Food Cluster, juntament amb INNOVI i FOODSERVICE

A al tarda, es va assistir a una xerrada del Sr. James Wilson, Director d’investigació d’Orkestra-Institut Basc de Competitivitat i professor de la Deusto Business School. On es va fer una formació en avaluació de clústers.

Xerrada de James Wilson

 

També es va aprofitar per anar a visitar el museu Guggenheim!

Museu Guggenheim i tècnics de projecte dels clústers catalans que van participar al viatge

 

El següent dia, els clústers ERAIKUNA (Clúster de Construcció) i clúster ACLIMA (Mediambient) van fer una ponència explicant amb més detall com s’organitzen internament, serveis que ofereixen als socis, i projectes i casos d’èxit.

Seguidament, es va anar a al Parc Científic i Tecnològic de Bizkaia (Zamudio), on hi ha TECNALIA, centre tecnològic que aglutina molts àmbits d’actuació, que permet la col·laboració i investigació més estreta entre departaments i també estan més a prop de la indústria.

Instal·lacions de TECNALIA

Podem dir que ha sigut una experiència molt bona per entendre l’entorn clúster d’Euskadi, però sobretot per establir i enfortir les relacions entre els clústers de Catalunya que van participar al viatge!