Innovacc participa al 1r Congrés BIT 2022. Bioeconomia, innovació i tecnologia

Els dies 6 i 7 d’abril, Innovacc vam participar a la 1a edició del Congrés BIT 2022 de Bioeconomia, Innovació i Tecnologia a Vic, que va néixer amb la voluntat de transformar el sector primari.

Els assistents vam poder adquirir coneixement i descobrir experiències a l’entorn de la bioeconomia a través de ponències, taules rodones amb visió empresarial, dinàmiques participatives i tallers d’iniciatives per a municipis on es van posar en valor experiències en diferents àmbits sobre com reaprofitar recursos que fins ara eren residus en molts processos productius.

 

El congrés va començar amb la presentació de l’Estratègia de Bioeconomia de Catalunya 2030 i el Pla d’Acció 2022-2024 a càrrec de Jaume Sió i Clara Solé, Gabinet Tècnic del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda rural de la Generalitat de Catalunya. En el Pla d’Acció es defineixen 15 accions transformadores entorn a 4 cadenes de valor prioritzades en l’Estratègia de la Bioeconomia de Catalunya 2030:

  1. Millora de la gestió forestal i l’aprofitament dels recursos forestals.
  2. Valorització de les dejeccions ramaderes i altres residus orgànics (fangs de depuradora, FORM, etc.)
  3. Valorització de co-productes i subproductes de la cadena alimentària.

Creació de paisatges agroforestals i resilients i la provisió sostenible de serveis ecosistèmics.

El programa seguia amb exemples de valorització de residus/recurs en l’àmbit de les dejeccions ramaderes, bioplàstics a partir de residus orgànics urbans, la producció de farina d’insecte o derivats d’alt valor afegit, subproductes de la fruita seca, oli, vi i garrofa o el sèrum lacti.

Josep Puigdollers, president del Grup Gepork va participar com a vocal de la junta del clúster català de la carn i la proteïna alternativa INNOVACC a una de les taules rodones on es va debatre sobre els reptes i oportunitats en bioeconomia juntament amb Emili Nebot, Jaume Bernis, Joan Casany.

 

 

 

Innovacc juntament amb el Centre Tecnològic Beta també vam participar en l’exposició d’un pòster del projecte que actualment s’està desenvolupant AccelWater, convocatòria Horizon2020.

 

El congrés tindrà una segona part a Lleida a finals de setembre durant la Fira de Sant Miquel.