Diàlegs entorn a la innovació i ús de recursos no convencionals industrials

El dia 10 de maig del 2022 vam participar el I Cicle de Diàlegs sobre innovació i ús de recursos no convencionals industrials organitzat per el clúster packaging. La jornada va consistir en diferents ponències on es va abordar la circularitat i la sostenibilitat, actual i futura, en diferents sectors productius i industrials. Es va parlar de les millores de materials existents i dels processos productius, de la recerca de nous materials i la recuperació i valorització de residus aplicats al packaging. Així com també, de la normativa a cada sector i les oportunitats d’ajuts i finançaments existents.

Durant la jornada, l’Elsa Lloret IRTA va presentar el projecte MATSOS (GO 2017), coordinat per INNOVACC Clúster català de la carn i la proteïna alternativa i amb la participació de Embotits Salgot SAMAFRICA S.A.Embutidos Monells SAEnplater Flexible Packaging PrintingKlöckner Pentaplast, en el qual s’ha treballat per aconseguir envasos més sostenibles amb la mateixa funcionalitat i aplicables per tots els diferents productes del sector carni.

Aquest Cicle de Diàlegs està co-organitzat pel Consell General de Cambres i les Cambres de Comerç de Catalunya, l’Agencia de Residus, el Clúster de Residus de Catalunya, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, ACCIO, el Catalunya Circular i la xarxa EEN (Enterprise Europe Network).

#Catalunya #residus #circulareconomy #envasos