El CT BETA participa en cinc nous grups operatius finançats pel Programa de Desenvolupament Rural del DAAC

El Centre Tecnològic BETA de la UVic-UCC participarà en cinc nous grups operatius de l’Associació Europea per a la Innovació, finançats a través del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DAAC) de la Generalitat de Catalunya, en el marc del seu Programa de Desenvolupament Rural. Els grups operatius permeten reunir durant dos anys diversos socis provinents del sector agroalimentari amb interessos comuns entorn d’un projecte d’innovació, i són formats per una o diverses empreses i centres de recerca. Els grups operatius finançats han sigut els següents: FERTIECO, CompVitiCoop, Bioeconomia circular de proximitat, Bioferti+ i REAQUA.

FERTIECO es basarà en la implementació del compostatge hipertermòfil per a l’obtenció de fertilitzant de cultiu ecològic a partir de la fracció sòlida de purí porcí. El grup compta amb Agrocat, Gepork, Selecció Batallé, Embotits Salgot i la Cooperativa Plana de Vic. Inclou també el clúster INNOVACC i el centre de recerca ICRA.

REAQUA posarà el focus en estratègies innovadores per a la reutilització d’aigües a la indústria càrnia, a partir de l’avaluació de les limitacions tècniques, econòmiques i reglamentàries per garantir-ne un ús segur, i de la creació d’una guia tècnica de referència. El grup operatiu reunirà diverses empreses del sector carni: Olot Meats, els escorxadors d’Avinyó i del Cardoner, i la Sala de Desfer J. VIÑAS, a banda del clúster INNOVACC i del centre de recerca de l’aigua ICRA.

Llegir notícia completa

Notícia publicada el dia 23/06/2022 a la web:https://apunt.uvic.cat/el-ct-beta-participa-en-cinc-nous-grups-operatius-financats-pel-programa-de-desenvolupament-rural