L’empresa de Girona que munta les grans plantes càrnies de la Xina

Metalquimia ha passat en 50 anys de la tradició a la disrupció: de muntar màquines per a una industria càrnia artesana a una indústria 4.0 que ja treballa amb proteïnes alternatives

Metalquimia és una empresa puntera en la fabricació de maquinària per al processament d’elaborats carnis. S’han especialitzat en el muntatge de plantes industrials claus en mà. Treballen per als grans grups elaboradors de tot el món i, a l’Estat, ho fan per a Casa Tarradellas, Campofrío, El Pozo i Noel entre molts altres.

Es tracta d’una empresa familiar de Girona que l’any passat va complir mig segle d’existència. El president executiu, Josep Lagares, subratlla que en aquests 50 anys han passat “de la tradició a la disrupció”: de muntar màquines per a una indústria càrnia artesanal, en la qual es treballava a mà a una indústria 4.0, amb tecnologies intel·ligents per fer-la totalment automatitzada, sostenible, circular, energèticament eficient i en la qual ja han entrat en el camp d’altres proteïnes alternatives a la carn.

Metalquimia ha crescut durant la pandèmia en facturació i empleats. Ni tan sols es va acollir als ERTOs. Les vendes es van elevar el 2021 a 32 milions d’euros, un 15% més que els 27,74 milions del 2020, que ja van ser un 5% superiors als 26,31 milions de 2019, d’abans de la pandèmia. En l’actualitat compta amb 160 empleats.

Una dada rellevant és que, des de fa anys, les exportacions suposen al voltant del 90% de les vendes. Operen en 90 països de cinc continents, en els quals han treballat per a 3.000 clients entre els que hi han els principals grups dedicats al processament de carn.

Llegir notícia completa

Notícia publicada el dia 11/08/2022 a la web: https://www.viaempresa.cat