Innovacc ha participat a la cinquena edició dels Water Talks, organitzada pel Clúster de l’aigua

Data: 15/9/2022

El Clúster de l’aigua (CWP) ha celebrat la cinquena edició de les Water Talks, aquesta vegada ha tingut lloc a les instal·lacions del Centre Tecnològic BETA de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

El tema principal de la jornada ha estat la gestió de l’aigua en el sector agroalimentari.

INNOVACC, com a representant del sector carni i la proteïna alternativa, ha participat a la jornada exposant les preocupacions i necessitats del sector envers a la gestió de l’aigua. També ha fet èmfasi a les innovacions que s’han executat dins el clúster en aquest àmbit, en total 19 projectes que han permès millorar en l’estalvi i reutilització de l’aigua de la indústria càrnia (des de granges fins a elaboradors).

Mariona Pratdesaba – INNOVACC

Mariona Pratdesaba durant la presentació

 

Seguidament des de la UVic s’ha presentat el projecte Europeu AccelWater (on hi participa MAFRICA, la UVIC i INNOVACC), que se centra en depuradores d’escorxador i té com a principal objectiu revaloritzar-ne els fangs i estalviar i millorar la qualitat de l’aigua.

La jornada ha seguit amb la presentació de projectes i possibles solucions per tal d’avançar cap a nous models d’economia circular i per rebaixar la petjada hídrica del sector.