Les exportacions gironines creixen un 20% al juliol

Les exportacions gironines han crescut un 20% al juliol i ja freguen els 4.500 milions d’euros en l’acumulat del 2022. Segons recull l’estadística del Ministeri, durant aquest mes el sector agroalimentari ha agafat velocitat de creuer, perquè s’ha impulsat fins a un 32%. Dins d’aquest, en destaquen sobretot les càrnies, però també creixen altres subsectors (com els preparats alimentaris, la llet i els làctics, el cafè o les begudes)…

…I dins l’agroalimentari, la preeminència del sector carni continua essent indiscutible. No només perquè concentra el gruix d’exportacions, sinó també perquè durant els darrers mesos ha guanyat en exportacions. Entre d’altres, perquè ha recuperat vendes a la Xina (un mercat que, durant mesos, va frenar les compres de porcí).

En concret, aquest juliol les empreses càrnies gironines han exportat 169,57 milions d’eurosde canals cap a l’exterior i tercers països. En comparació amb el mateix mes del 2021, això suposa un creixement del 31,1% (perquè aleshores la xifra va situar-se en els 129,3 milions d’euros). I pel que fa a destins, l’estadística del Ministeri també reflexa com les empreses gironines tornen a exportar més cap al gegant asiàtic. Dels 32,56 milions d’eurosque van exportar-hi al juliol del 2021, ara es passa als 44,05 milions d’euros.

Llegir notícia completa

Notícia publicada el dia 20/09/2022 a la web: https://www.elpuntavui.cat/economia