27/10/2022 FoodStart.CAT: foment de la cultura de la innovació oberta en el sector alimentari català

27/10/2022 16:00h – 18:10h ACCIÓ. Pg. Gràcia, 129 (Barcelona)

El projecte FoodStart.CAT, compta amb la participació del clúster vitivinícola català INNOVI, el Clúster Gourmet, el Clúster Foodservice, el clúster carni i de proteïna alternativa català INNOVACC i el Packaging Cluster -, juntament amb la Agència per la Competitivitat de l’Empresa ACCIÓ i Eatable Adventures. El pròxim 27 d’octubre, celebrarem l’esdeveniment final de síntesi de resultats del projecte, amb una sessió presencial a Barcelona per incentivar el networking entre els principals representants de la innovació en el sector alimentari.

Es durà a terme un esdeveniment presencial, que inclou una taula rodona en la qual corporatius d’èxit explicaran la seva experiència a l’hora de treballar amb innovació oberta. Es realitzarà una breu posada en comú dels resultats per cada clúster, de manera que sintetitzin els seus reptes identificats i el seu pla estratègic de Foodstart.cat.

A més, impulsarem el networking amb la generació de taules de xerrada temàtiques, que durant el coffee break, podran gaudir els assistents. Sent liderada la conversa de cada taula temàtica per una startup relacionada.


AGENDA

16.00h  Benvinguda. Joan Martí Estévez, director Estratègia Empresarial, ACCIÓ

16.15h – Taula rodona: Les corporacions i els reptes de la innovació oberta. Coneixerem 5 casos d’èxit, nacionals i internacionals, de com no és només possible, sinó també necessària, la innovació oberta en les empreses alimentàries del futur
Tastech by SIGMA (Mèxic)
Europastry (Catalunya)
Amadori (Itàlia)
Torres (Catalunya)
Cereal Docks (Itàlia)

17.05h – Networking amb la participació de 5 startups referents del moment actual que ens aproparan a les seves solucions i a com estan donant resposta als actuals reptes de sector alimentari, com també explicaran com està sent la seva col·laboració amb corporacions de la cadena de valor agroalimentaria

Taula 1: Un packaging més tecnològic i sostenible? – Feltwood (Saragossa)
Taula 2: Optimització logística i predicció de demanda? – Factic (Barcelona)
Taula 3: Aliments personalitzats i Nutraceuticals? – Cubiq (Barcelona)
Taula 4: Tecnologia disruptiva aplicada a millora de processos – Proppos (Barcelona)
Taula 5: Noves categories i proteïnes alternatives? – Libre Foods (Barcelona)

17.35h – Els clústers participants ens expliquen la seva experiència:

Catalonia Gourmet
Clúster Foodservice
INNOVACC
INNOVI
Packaging Cluster

18.00h – Resum executiu. Amb Patricia Fernández de Arroyabe, d’Eatable Adventures.

18.10h – Comiat i tancament.


Amb el suport: