Jornades del 27 i 28 de setembre sobre innovació en granges i a indústria càrnia

Els passats dies 27 i 28 de setembre de 2022 Innovacc va organitzar dues jornades en línia sobre innovació, on es van explicar projectes col·laboratius impulsats pel clúster en els que hi participen diferents empreses i institucions associades. Durant les jornades, es van presentar projectes de convocatòries d’ACCIÓ, del Ministeri d’Indústria, del DACC i també Projectes Europeus. Les presentacions les van exposar representants d’una o dues de les empreses/institucions participants de cada projecte.

La primera jornada va ser enfocada a la innovació a la indústria càrnia (escorxadors, sales de desfer i elaboradors), s’hi van connectar unes 30 persones que van poder escoltar projectes de digitalització del sector carni, de millora de la vida útil i perfil nutricional de productes carnis, de sostenibilitat en escorxadors, etc. A continuació es detallen els projectes i els ponents:

NUTRISCORE. Nous productes més saludables segons el nivell Nutriscore A, B, C, D, E. A càrrec d’en Xavier Serra (IRTA) i de la Nàdia Ortega (Eurecat).

Presentació

INNOLEG. Sistemes innovadors per a la obtenció de la LegHemoglobina per a productes anàlegs de carn. A càrrec d’en Marcel Albacar (UAB).

Presentació

ECOCARN. Extensió de la vida útil de derivats carnis de certificació ecològica, procedents de porcí i boví. A càrrec d’en Joel González (IRTA).

AccelWater. A càrrec de l’Oscar Osegueda, CT-BETA.

Presentació

aWISH: Animal Welfare Indicators at the SlaughterHouse. A càrrec d’en Pol Llonch (UAB).

 

VISICLAS. Estrategias de visión para clasificación en mataderos. A càrrec de l’Emilio de la Red (INNDEO).

SMARTCLEAN. Creación de un sistema de gestión integral de planes de higiene para la industria alimentaria. A càrrec de la Irene Ylla (ITRAM).

Presentació

 

La segona jornada va ser enfocada a la innovació a granges, s’hi van connectar unes 30 persones, i es va parlar de temes de la digitalització del sector primari, la millora de les condicions en granges i benestar animal i de noves fonts d’alimentació pel bestiar. A continuació es detallen els projectes i els ponents:

DICAMI. Digitalización y calibración avanzada de sistemas de medición con sensores de microondas. A càrrec de l’Oscar Casas (ADIVETER).

Presentació

GENCHAIN. Uso de sensores y trazabilidad blockchain aplicados a la mejora genética mediante cerdos cruzados. A càrrec de la Sofia Gol (S. Batallé) i d’en Marc Artigas (Inforolot).

Presentació INFOROLOT
Presentacio BATALLÉ

DATAFARM. Sensorización y Digitalización del sector ganadero porcino. A càrrec de l’Antonio Garcia (IASapiens).

PORC-CAMB. Solucions innovadores de reducció de contaminació ambiental per a millora el benestar animal en granges de porcí. A càrrec de l’Esther Vega (CT-BETA).

Presentació

C3. Noves fonts alternatives d’alimentació animal. A càrrec de la Nàdia Ortega (Eurecat).

 

A continuació us deixem els links de les jornades per si us vau perdre alguna cosa!

💻 https://lnkd.in/dekNaVhc

💻 https://lnkd.in/d67sbpdN

Per a més informació, o per a contactar amb qualsevol dels ponents, podeu enviar missatge a innovacc@innovacc.cat

Amb el suport: