Olot Meats incorpora 4.000m2 de plaques fotovoltaiques per generar una potència 585kWp d’energia neta

L’empresa durà a terme una segona fase amb 7.000m2 més de plaques

4.000 metres quadrats de plaques fotovoltaiques és el que s’hi ha col·locat a la coberta de l’empresa Olot Meats, per tal de generar una potència de 585 quilowatts d’energia neta. Aquesta acció permetrà un estalvi energètic a l’empresa olotina, en un context de crisi energètica, a més de completar el cercle i generar energia neta a totes les plantes del grup.

Pilar Puig, gerent d’Olot Meats: Estem parlant que algunes de les plantes estaran a un 15% d’estalvi i d’altres a un 70%. Dins del grup, Olot Meats tanca el cercle. Càrnies de Celrà i Càrnies de Juià ja va començar amb la instal·lació de plaques, i ara amb els que hem posat aquí a Olot tanquem aquesta aposta que hem fet en favor del medi ambient.

Cada dia són més les empreses que aposten per la transició energètica i Olot Meats ha completat, recentment, la primera fase d’aquesta inversió en plaques solars, que s’ha de completar amb una futura implementació, que serà de 7.000 metres quadrats més i que generaran 1.000 quilowatts de potència.

En el marc d’un acord de col·laboració amb el Consorci Forestal de Catalunya i la Fundació Agrària de Boscos, Olot Meats intervindrà en un bosc de la comarca, per tal de millorar l’espai forestal. Després d’alguns estudis l’empresa garrotxina ha decidit dur-ho a terme a la Vall de Bianya i les accions es concretaran en els mesos vinents.

Pilar Puig, gerent d’Olot Meats: Olot Meats té una política mediambiental forta. Creiem amb la sostenibilitat del planeta i amb l’energia neta, però a la vegada amb les accions que podem dur a terme per lluitar contra el canvi climàtic.

Aquesta és una iniciativa pionera en el sector carni espanyol i Olot Meats ho fa en motiu dels deu anys que fa que està establerta a Olot.

Notícia publicada el dia 24/11/2022 a la web: https://www.garrotxadigital.cat/noticia