El president d’INNOVACC, Esteve Espuña, va fer la ponència inaugural del V Fòrum carni i de proteïna alternativa a Girona

El dia 15 de novembre es va celebrar a Girona el V Fòrum carni i de la proteïna alternativa a l’Auditori Palau de Congressos, organitzat per IRTA (Institut d’Investigació  i Tecnologia Agroalimentària) i la revista TecnoCarne de Interempresas Media, i INNOVACC va ser un dels col·laboradors.

Centrat en el miceli de fongs, l’esdeveniment va mostrar com la tecnologia de la fermentació està generant un impacte sense precedents en el sector alimentari.

L’esdeveniment, únic al sud d’Europa, va reunir a les empreses referents en innovació agroalimentària i pioneres en l’àmbit de la fermentació arreu del món i va congregar prop de 300 assistents. Amb la presencia de ponents estrella, referents a nivell internacional, el V Fòrum carni i de la proteïna alternativa va ser capaç de transferir coneixement i innovar de manera conjunta, amb grans ponències individuals i una taula rodona final entre alguns dels ponents.

Esteve Espuña, CEO d’Embotits Espuña i president d’INNOVACC.

Esteve Espuña, CEO d’Embotits Espuña i president d’INNOVACC Clúster de la carn i la proteïna alternativa, va ser l’encarregat d’obrir l’esdeveniment presentant l’equip d’INNOVACC i quin és el seu objectiu com a clúster. Durant el seu discurs es va centrar principalment en l’onada de les proteïnes alternatives; canvis, reptes i oportunitats per al sector alimentari. En ell, va posar molt d’èmfasi en que “la innovació ha de ser útil i la proteïna alternativa ho és” i va assegurar que el sector de la carn està afrontant canvis i evolucionant constantment, sobretot en productes plant-based, carn cultivada, insectes i fermentació. Finalment, va concloure deixant un missatge optimista i destacant la oportunitat que suposa aquesta nova tendència per a la industria càrnia, però assegurant que això és el començament i els grans canvis requereixen temps.

Aquí podeu veure la presentació d’Esteve Espuña (president d’INNOVACC)

Seguidament, van intervenir: Carlotte Lucas (The Good Food Institute Europe), Sara Bover (IRTA), Estefania Noriega (EFSA), Wilco Meijer (Quorn Foods), Bosco Emparanza (MOA Foodtech), Pablo Sánchez (Innomy), Daria Feldman (Kinoko-Tech), i Athena Lam (Libre Foods), que va ser la darrera ponent abans de donar pas al Cocktail Meatworking, una oportunitat per tastar els productes fermentats de les empreses participants.

Instants més tard, i després d’haver gaudit dels productes fermentats, va ser el torn de Raquel Salvador, de l’empresa nord-americana Impossible Foods. Posteriorment es va fer una taula rodona entre Wilco Meijer (Quorn Foods), Bosco Emparanza (MOA Foodtech), Pablo Sánchez (Innomy), Daria Feldman (Kinoko-Tech), i Athena Lam (Libre Foods).


Amb el suport: