Gran assistència al Webinar interclúster: Proteïna d’insectes, futur o present? Tendències i oportunitats de Mèxic i Catalunya

Ja fa més d’un any que INNOVACC i el CLUSTER AGROALIM de Nuevo Leon (clúster alimentari de Mèxic) que vam començar a col·laborar per estrènyer relacions i tenir més impacte a nivell internacional. És per això que conjuntament hem organitzat una missió i diversos webinars.

Aquesta vegada, arrel de les noves tendències alimentàries que apareixen i l’interès del sector en noves fonts de proteïna, es va creure interessant organitzar el webinar sobre proteïna alternativa, més concretament en productes i ingredients a base d’insectes.

El webinar va començar amb una introducció dels dos clústers, explicant la iniciativa i, seguidament, va presentar Jordi Calbet, conseller Delegat de l’empresa Iberinsect, empresa productora de larves de Tenebrio Molitor, que amb els seus productes poden anar destinats a Petfood, fertilitzants, alimentació animal, etc.

Veure presentació

 

Seguidament, va presentar Adriana Orozco responsable comercial de DIPTERRA, empresa de Mèxic centrada en la producció de Mosca soldat negre, principalment utilitzar-la per a la degradació de dejeccions ramaderes.

 

Veure presentació

 

Després, – Silvia Serrano responsable del departament d’innovació de l’empresa Trades, va explicar la seva experiència com a distribució de proteïna d’insectes per alimentació humana a Catalunya.

 

Veure presentació

 

Finalment, Daniel Misael Garza García, CO-fundador de GEXUS de Mèxic, va presentar l’empresa centrada en utilitzar les microalgues com a bioestimulants i el seu ús en aliment per a animals i humans.

 

Veure presentació

 

Al webinar s’hi van connectar més de quaranta persones tant d’empreses de Catalunya com de Mèxic.


Amb el suport d’