El 28 i 29 de març de 2023 Innovacc va organitzar dues jornades en línia sobre innovació, on es van explicar projectes col·laboratius impulsats pel clúster en els que hi participen diferents empreses i institucions associades. Durant les jornades, es van presentar projectes de convocatòries del Ministeri d’Indústria, del DACC i també Projectes Europeus (HORIZON2020 i HORIZONEUROPE). Les presentacions les van exposar representants d’una o dues de les empreses/institucions participants de cada projecte i en total, es van connectar una seixantenta d’assistents.
La primera jornada va ser enfocada a la innovació a granges, s’hi van connectar unes 30 persones i es va parlar de temes de la digitalització del sector primari, la millora de les condicions en granges i benestar animal, noves fonts d’alimentació pel bestiar i revalortizació de subproductes de la producció de pinso d’insectes i també purins per a l’obtenció de fertilitzants.
Grups Operatius 2021- DACC |
GO ATENEAA. Aplicació de proteïna d’insecte (Tenebrio molitor) per alimentació animal i del frass per a agricultura orgànica. A càrrec de Jordi Calbet (CEO Iberinsect) |
![]() |
Grups Operatius 2021- DACC |
FERTIECO. Implementació del compostatge hipertermòfil per a l’obtenció de fertilitzant de cultiu ecològic a partir de la fracció sòlida de purí porcí A càrrec d’Esther Vega (Investigadora sènior, CT-BETA) |
![]() |
HORIZONE EUROPE |
aWISH. Animal Welfare Indicators at the SlaughterHouse A càrrec d’Àngela Ramon (Investigadora en formació en Producció Animal de la Universitat Autònoma de Barcelona) |
![]() |
AEI22b – MINISTERI D’INDÚSTRIA |
CASPE4.0. Control and Analysis for Swine Production Efficiency 4.0 A càrrec de Daniel Martín (Unidad de innovación de Cooperativa Ganadera de Caspe) |
![]() |
AEI22b – MINISTERI D’INDÚSTRIA |
PIGPEF. Cálculo inteligente de la huella ambiental en la cadena de valor del porcino A càrrec de Daniel Egas (responsable de la línia de sostenibilitat del CT-BETA) |
![]() ![]() |
AEI22b – MINISTERI D’INDÚSTRIA |
INGRENERGI. Cálculo predictivo de la energía en ingredientes para pienso de porcino A càrrec d’Isabel Nieto (Membre de l’equip de continguts de 333 Corporate) |
![]() ![]() |
La segona jornada va ser enfocada a la innovació a la indústria càrnia (escorxadors, sales de desfer i elaboradors), i s’hi van connectar també una trentena de persones. Els assistents van poder escoltar projectes de digitalització del sector carni, de millora de la vida útil i perfil nutricional de productes carnis, a més de nous productes de proteïna alternativa. També es va parlar de sostenibilitat i aprofitament de subproductes en escorxadors. A continuació es detallen els projectes i els ponents:
A continuació es detallen els projectes i els ponents:
AEI22b – MINISTERI D’INDÚSTRIA |
INTOOL. Herramienta integral para la optimización del proceso productivo de embutidos A càrrec de Marc Artigas (Analista-programador Dynamics Nav, Inforolot) |
![]() |
AEI22b – MINISTERI D’INDÚSTRIA |
TRACVI. Optimización de trazabilidad de producto y gestión de rutas logísticas terrestres mediante visión artificial y ciencia de datos A càrrec de David Dominguez (KAM Food & Beverages, Nevitec) |
![]() |
Grups Operatius 2021- DACC |
Aprofitament de subproductes carnis per a l’obtenció d’hidrolitzats bioactius amb propietats antimicrobianes (BIOPEPTIDS) A càrrec de Patricia Puig (R&D Manager, Pintaluba) |
![]() ![]() |
AEI22b – MINISTERI D’INDÚSTRIA |
BI-CURED.Recogida e integración de datos en un sistema BI para mejorar la eficiencia del proceso de curación de Embutidos A càrrec de Jordi Pairó (Director General i soci, Tagtio; Director Comercial i soci, Delsys) |
![]() |
AEI22b – MINISTERI D’INDÚSTRIA |
ASSEC4.0. Sensorización para el control del secado de embutidos mediante IA y la mejora de la homogeneidad en el secadero A càrrec de Josep Comaposada (Investigador, IRTA) |
![]() |
AEI22b – MINISTERI D’INDÚSTRIA |
OPTINVAS. Inteligencia artificial aplicada a procesos de calidad y envasado para generar soluciones de trazabilidad A càrrec d’Emilio de la Red (Director de Innovación, INNDEO INSPECTRA) i Antonio Garcia (CEO, IASapiens) |
![]() |
AEI22b – MINISTERI D’INDÚSTRIA |
DEPACA. Detección de defectos y parámetros de calidad en carne A càrrec d’Emilio de la Red (Director de Innovación, INNDEO INSPECTRA) i Antonio Garcia (CEO, IASapiens) |
![]() |
Grups Operatius 2021- DACC |
MICOECUR. Prevenció i mitigació de la incidència de micotoxines en embotits curats A càrrec de Maria Dolors Guardia i Xavier Serra (Investigadors del Programa de Qualitat i Tecnologia Alimentàries, de l’Àrea d’Indústries Alimentàries de l’IRTA a Monells) |
![]() |
AEI22b – MINISTERI D’INDÚSTRIA |
TECH-SLICE: Optimización de los procesos productivos y energéticos de sala de loncheado mediante sensorización y digitalización A càrrec de Jana Vila (Responsable de Vila Rovira) |
![]() |
HORIZONE2020 |
AccelWater. “Accelerating Water Circularity in Food and Beverage Industrial Areas around Europe”, convocatòriaH2020-LOW-CARBON-CIRCULAR-INDUSTRIES-2020 amb la temàtica CESPIRE-07-2020 A càrrec de Miquel Bistué (R+D+i a Mafrica i Estudiant de Doctorat Industrial al CT BETA) |
![]() |
Grups Operatius 2021- DACC |
SATURN. Obtenció de greix insaturat/saturat amb retalls d’especejament de carn per a productes d’alt valor afegit. A càrrec de Cristina Rodríguez Marca (Investigadora de la Unitat de Nutrició i Salut d’ Eurecat) |
![]() |
Grups Operatius 2021- DACC |
REAQUA. Estratègies innovadores per a la reutilització d’aigües a la industria càrnia: avaluació de les limitacions tècniques, econòmiques i reglamentaries per garantir un ús segur i creació d’una guia tècnica de referència. A càrrec d’Esther Vega (Investigadora sènior, CT-BETA) |
|
Grups Operatius 2021- DACC |
PROVEG. Estudi de nous ingredients proteics per al desenvolupament de noves bases vegetals. A càrrec de Pau Sentís (Investigador de la Unitat de Nutrició i Salut d’Eurecat) |
![]() |
- Enllaç webinar 28 granges: https://youtu.be/zCaLsKeDfIE
- Enllaç webinar 29 indústria: https://youtu.be/udPTIhTKZu8