El biogàs pot solucionar el problema dels purins a Osona?

El centre de recerca BETA de la UVic proposa un model descentralitzat de tres plantes que substitueixi les actuals de cogeneració amb data de caducitat

Planta de biogàs de Vall-de-roures | Cedida per Centre BETA-UVic

Osona té un problema evident amb els purins, ja que la seva producció duplica la capacitat del territori per tractar-los. Amb l’horitzó del tancament a mitjà termini de les actuals plantes de gestió vinculades a la cogeneració, el centre de recerca BETA de la UVic-UCC proposa un model descentralitzat amb almenys tres plantes de biogàs. “Creiem que és l’opció més viable”, assegura l’investigador Ricard Carreres, un dels responsables de l’estudi que xifra entre 8 i 12 milions d’euros la inversió necessària per a cada instal·lació.

 

Llegir notícia completa

Notícia publicada el dia 18/04/2023 a la web: https://www.naciodigital.cat