Des de Synapsing tenen la solució perfecta per a tu: Higea, una innovadora plataforma digital dissenyada per reduir els riscos de contaminació i garantir la integritat dels productes de la teva empresa.

Amb Higea, podràs adaptar els controls i les incidències segons les necessitats específiques de la teva empresa, per cada centre de treball, sala o equipament.

Aquesta aplicació et permet planificar, executar i revisar els controls preoperatius, operatius, de neteja i de desinfecció des de qualsevol dispositiu, tenint un seguiment en temps real dels processos.

Higea et permet generar informes digitals immediats dels resultats dels controls i les incidències, facilitant així les auditories i fomentant el compromís ambiental al eliminar l’ús del paper, i estalviant temps i costos

No esperis més per elevar el nivell de la teva empresa i contacta amb ells.
Per a més informació, consulteu a www.higea.app.

FOOD4FUTURE – EXPO FOOD TECH

Bilbao/Barcelona, 17 d’abril de 2024.- El centre tecnològic Eurecat anticipa a Food4Future, que té lloc a Bilbao fins al 18 d’abril, un dispositiu connectat i intel·ligent per al control de la cocció de carn i peix en temps real que dona instruccions a la cuina per optimitzar la qualitat del procés i una solució capdavantera amb tecnologia de fermentació en fase sòlida per obtenir nous ingredients alimentaris amb propietats d’alt valor afegit.

Entre els processos innovadors que Eurecat mostra a la fira de referència en food tech,  en l’àmbit de les tecnologies per al sector agroalimentari, destaca “un biofermentador de safates per dur a terme fermentació en fase sòlida que permet obtenir nous ingredients de valor i nous productes proteics, dels quals gràcies a aquesta tecnologia es poden modular i optimitzar les propietats sensorials, tecnològiques i nutricionals”, explica la directora de la Unitat de Nutrició i Salut d’Eurecat, Nàdia Ortega. A més, “aquest procés possibilita també  la valorització de subproductes de l’agroindústria, per reutilitzar-los en l’elaboració de nous productes”.

El centre tecnològic anticipa solucions per a l’eficiència, la sostenibilitat, la qualitat i la seguretat de la indústria alimentària, com una tecnologia de membrana capdavantera per a la purificació i la separació de components en processos alimentaris, que aporta al sector una alternativa al tractament tèrmic pel que fa a la concentració d’aliments, com, per exemple, en l’elaboració de sucs, caldos o begudes.

Al mateix estand, Eurecat avança per primer cop a la indústria alimentària un termòmetre que incorpora Internet de les Coses i intel·ligència artificial per al control precís de la cocció de carn i peix amb planxa, que té en compte la mesura de la temperatura i el gruix dels aliments. Així, contribueix a l’estandardització del procés amb la màxima qualitat.

Segons les dades registrades en temps real a través de les sondes que col·loca de forma automàtica a l’aliment, el dispositiu connectat i intel·ligent es comunica amb l’usuari i li dona instruccions per girar o retirar la peça del foc, així com per regular el foc, en funció del tipus de cocció desitjat.

Pel que fa la robòtica, el centre tecnològic exposa un robot amb tecnologies de visió artificial i intel·ligència artificial per a la detecció dels fruits, que realitza la selecció de les maduixes que estan llestes per ser collides i la seva recol·lecció. La innovació, que s’ha validat en un cultiu hidropònic amb maduixes al País Basc, s’ha dotat també d’un sistema de dades que permet monitorar l’estat del cultiu i el procés de recol·lecció.

Com assenyala la desenvolupadora de negoci del Mercat d’Alimentació d’Eurecat, Carol Benedí, “solucions robòtiques com aquesta permeten contribuir a donar resposta a la necessitat de les empreses agroalimentàries de comptar amb personal per al treball a les tasques del camp i, d’altra banda, en comptar amb una base de dades de seguiment del conreu, faciliten una gestió més sostenible i resilient davant el canvi climàtic”.

També en relació al sector agrícola, el centre tecnològic presenta uns mòduls fotovoltaics orgànics, flexibles i semitransparents fabricats amb electrònica impresa, que asseguren una absorció de llum complementària amb el creixement de les plantes i obren les portes a l’agrovoltaisme, el qual fa possible una combinació sinèrgica entre les activitats agrícoles i de producció energètica.

D’acord amb les tendències actuals cap a una alimentació més sostenible, Eurecat avança també solucions saludables per al subministrament de noves fonts de proteïna vegetal, com la micoproteïna, la  fruita seca, cereals, llegums, insectes o algues, per al desenvolupament de nous aliments en base vegetal.

Podeu ampliar la informació o sol·licitar entrevistes al Gabinet de Premsa d’Eurecat a l’email premsa@eurecat.org o al mòbil 630 425 169.

Sobre Eurecat

Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya, aplega l’experiència de més de 750 professionals que generen un volum d’ingressos que supera els 62 milions d’euros anuals i dona servei a 2.000 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Eurecat compta amb onze seus a Catalunya, situades a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Tarragona, Amposta i Vila-seca, i amb una seu a Xile. Enguany, ha ampliat la seva presència territorial amb una seu a Màlaga i obrirà també delegació a Madrid. Així mateix, Eurecat participa en més de 200 grans projectes consorciats d’R+D+I nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 200 patents i 10 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa.

Més informació a www.eurecat.org

Montse Mascaró
Premsa | Direcció de Comunicació Corporativa Eurecat

El sector de la proteïna alternativa (a la d’origen animal) va ser el protagonista del pavelló de Catalunya a la fira d’alimentació, begudes i gastronomia Alimentària, celebrada fa uns quants dies a Barcelona. Deu empreses del sector centrades en alternatives al consum de proteïna d’origen animal van poder mostrar els seus productes al món. Es tracta d’aliments cridats a tenir un pes important a la cistella de la compra i pels quals el sector agroalimentari català està apostant molt fort, segons els experts consultats.

Notícia publicada el 26/03/2024 a la web: https://www.lavanguardia.com/dinero/

Veure notícia

La primera convocatòria d’ajuts de l’Estratègia catalana del biogàs ja està publicada i s’anirà incrementant fins als 80 milions d’euros durant els pròxims 5 anys.Nous ajuts per implementar plantes de biogàs a les explotacions agràries petites i mitjanes.

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) posa a disposició del sector primari 46 milions d’euros per implementar plantes de biogàs a les explotacions agràries petites i mitjanes, prioritàriament. L’objectiu és valoritzar les dejeccions ramaderes i els residus orgànics per obtenir biogàs i aprofitar-lo per a la generació de calor, d’electricitat o de biometà, i biofertilitzants.

Aquesta és la primera convocatòria en el marc de l’Estratègia catalana del biogàs de Catalunya 2024-2030, que preveu arribar als 80 milions d’euros durant els pròxims 5 anys. S’estima que amb les següents convocatòries es podran arribar a crear 80 noves instal·lacions i arribar a les 150 l’any 2030 amb la finalitat de valoritzar les dejeccions ramaderes, generar energia i reduir aproximadament l’emissió de 350.000 tones de CO₂.

En concret, Catalunya és una de les regions europees amb més disponibilitat de recursos i, en aquest sentit, el biogàs és una gran oportunitat per al territori, tant econòmica com energètica i ambiental. Actualment, hi ha 72 plantes en funcionament, entre abocadors, tractaments de fangs de depuradora, residus orgànics municipals i industrials, codigestió i dejeccions ramaderes. Amb les 80 noves instal·lacions que es preveuen implementar amb les convocatòries d’ajuts, es preveu multiplicar per 3,5 l’actual producció de biogàs.

Més informació

Del 16 al 18 d’abril de 2024 estaran al pavelló 1stand E532.

CSB participarà a la fira en dues ponències:

Ponència: Soluciones tecnológicas para la industria alimentaria.
Eric Delsams Saure

Ponència: Automatización flexible de los procesos.

Compartirà la seva experiència juntament amb ponents destacats del sector. A la sessió s’exploraran solucions basades en noves formes de moviment, manipulació de productes totalment flexibles, així com la IA i les solucions de programari centrades en la indústria alimentària.
Álvaro Fernández Vilella

Flexible food process automatization | Expo Food Tech

Donem la benvinguda al nostre clúster a una nova empresa: AUTTIN Engineering, S.L. des d’aquest mes d’abril ja forma part dels socis d’INNOVACC!

AUTTIN Engineering és una empresa creada a principis de l’any 2015.

L’empresa està formada per un equip de persones amb més de 20 anys d’experiència en el sector de l’automatització industrial. És un equip professional i rigorós, conscient de la importància d’estudiar amb detall, juntament amb el client, els requisits del projecte per a poder-ne analitzar la viabilitat i oferir-li així la solució que més s’adapti als seus objectius. És un equip dinàmic i flexible, conscient també que les circumstàncies del sector i/o les necessitats del client estan en constant evolució.

A AUTTIN, la col·laboració amb els seus clients és bàsica per a poder donar solució a l’hora d’automatitzar alguns dels seus processos.

Ofereixen serveis d’automatització per finals de línia (transportadors, robots carregadors, cèl·lules de paletització) i màquines a mida.

Web

Horari: 9.30h a 12.05h

La 11a convocatòria dels Premis Ruralapps que el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya (DACC) ja és oberta i les candidatures es poden presentar fins el 22 d’abril de 2024 (inclòs).

Els premis Ruralapps tenen l’objectiu de distingir les empreses que han desenvolupat un programari funcional i/o solucions tecnològiques que contribueixen a la millora dels sectors agroalimentari, forestal i/o del medi rural o bé, que faciliten l’accés a la informació, en aquests àmbits a la ciutadania.

Bases concurs

Més informació


Les empreses catalanes han captat 52,5 milions d’euros de la primera convocatòria de subvencions del PERTE Agroalimentari, els fons de la Comissió Europea destinats a projectes centrats en la transformació de la cadena agroalimentària. Es tracta del 29% del total dels fons assignats per l’Estat espanyol (182 milions d’euros), segons càlculs del Govern, a través d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa-, a partir de la resolució definitiva d’aquest programa d’ajuts. Catalunya lidera la captació d’aquests fons a l’Estat per davant del País Valencià (21%) i Galícia (8%).

En concret, 46 empreses catalanes han accedit als fons del PERTE Agroalimentari (el 21% del total a l’Estat). Aquestes empreses participen dins dels 13 projectes tractors inclosos en el PERTE Agroalimentari, que van des de la innovació per a la transició ecològica i digital de la indústria càrnica, l’agroindústria sostenible i circular al Corredor Mediterrani o l’acceleració de la sostenibilitat i la cadena de valor dels anomenats “nous aliments”.

D’altra banda, del total d’empreses catalanes que han obtingut finançament en aquest àmbit, un 54% han rebut el suport de l’Oficina Next Generation d’ACCIÓ per accedir als fons europeus.

Assessorament per accedir als fons europeus

Des de l’obertura de l’Oficina, el novembre de 2021, més de 2.000 empreses s’han assessorat a través de l’agència. De fet, del total d’empreses que han accedit a alguna convocatòria dels fons Next Generation, un 23% ho ha fet després de rebre el suport d’ACCIÓ. A més, nou de cada deu empreses que han passat per l’oficina s’han acabat presentant a més convocatòries de les que inicialment tenien previstes.

Actualment hi ha 6.000 inscrits al servei d’alertes personalitzades per conèixer les convocatòries que més s’adapten als seus projectes empresarials. També destaca el fet que s’han registrat més de 9.000 participants a les sessions organitzades per ACCIÓ per conèixer com accedir als fons Next Generation EU.

Transició cap a una nova cadena agroalimentària

L’objectiu del PERTE Agroalimentari (una convocatòria que ha impulsat el Ministeri d’Indústria i Turisme) és impulsar el desenvolupament integrat de tota la cadena agroalimentària a través de la digitalització dels processos i la incorporació de coneixement i innovació.


Notícia publicada el dia 1/03/2024 a la web: https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa/585822/les-empreses-catalanes-capten-52-5-meur-del-perte-agroalimentari-el-29-del-pressupost-assignat-a-tot-l-estat

magnifiercross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram