Anàlegs carnis de base vegetal comercialitzats a Catalunya: avaluació del perfil nutricional

Tornar enrere

04/10/2023

Informe aprovat pel Comitè Científic Assessor de Seguretat Alimentària a l’abril de 2023.

El Comitè Científic Assessor de Seguretat Alimentària de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA) publica un informe sobre la composició nutricional dels productes alimentaris anàlegs carnis de base vegetal comercialitzats a Catalunya.

En els últims anys, s’observa una tendència creixent del consum d’anàlegs carnis de base vegetal atribuïble, entre d’altres causes, a la preocupació dels consumidors pel benestar animal, el medi ambienti i la salut. Paral·lelament a aquest increment, també ha augmentat la presència i la diversitat d’anàlegs carnis en el mercat, amb un desconeixement sobre la composició dels ingredients d’aquest tipus de productes.

En aquest context, es va dur a terme una avaluació de la composició nutricional dels anàlegs carnis de base vegetal disponibles en el mercat català en comparació amb els derivats de base animal de categories similars. A més, es va fer una anàlisi dels ingredients utilitzats en la formulació dels anàlegs carnis de base vegetal i de les declaracions nutricionals i de salut presents en l’etiqueta.

Llegir notícia completa

magnifiercrossarrow-left
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram