Aprovat definitivament el projecte ‘’Meæt Pack: Estudi de packaging sostenible del sector carni i de la proteïna alternativa’’

Tornar enrere

28/11/2023

Convocatòria d’Ajuts per a projectes de foment de l’economia circular 2022 (Agencia de Residus de Catalunya)

Beneficiaris: Clúster del Packaging i INNOVACC.

Pressupost total:

 Pressupost acceptatAjut atorgatIntensitat d’ajut
Clúster del Packaging21.641,41 €16.231,06 €75,00%
INNOVACC18.357,63 €13.768,22 €75,00%

Aquest mes de novembre s’ha publicat la resolució definitiva de l’aprovació dels projectes de la convocatòria d’Ajuts per a projectes de foment de l’economia circular 2022 (Agencia de Residus de Catalunya). Per part d’INNOVACC juntament amb el clúster del Packaging s’ha aprovat el projecte ‘’Meæt Pack: Estudi de packaging sostenible del sector carni i de la proteïna alternativa’’.

El projecteté com a objectiu l’elaboració d’un Decàleg sectorial dels envasos carnis i de la proteïna alternativa, per a fabricants, envasadors, distribuïdors i empreses elaboradores d’embotit i proteïna alternativa en el context de l’Economia Circular que serveixi com a document de referència que guiarà al sector en el seu camí cap a un futur circular i competitiu i facilitarà als agents iniciar l’acció a través d’experiències de referència (que incloguin totes les experiències, inclosa la reutilització, prioritat que marca la Llei de Residus), línies d’actuació i aliances estratègiques.

A banda de l’estudi, que resultarà d’un procés co-creatiu i amb la involucració i participació de les empreses de la cadena de valor dels envasos carnis i de la proteïna alternativa, també té una part important de difusió, materialitzat en forma d’accions de comunicació.

Es preveu que el procés tingui una durada de 12 mesos, on durant aquest període s’informarà a les empreses dels dos clústers i es cercarà la seva participació activa en una sèrie de tallers i entrevistes, i el tancament del projecte la publicació del decàleg i la seva difusió en un esdeveniment final i accions de comunicació extensa per donar-lo a conèixer. La interacció entre les empreses d’INNOVACC i del Packaging Clúster, més la incorporació d’experts en ecodisseny de referència a Catalunya i a Espanya ha de permetre connectar el coneixement pràctic entre requisits i necessitats d’aplicació en els envasos aportats per les empreses càrnies i de la proteïna vegetal i la resposta de les capacitats tècniques per part de les empreses fabricants d’envasos.

magnifiercrossarrow-left
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram