S’hi van entregar els premis a les empreses més actives al clúster dels anys 2022-2023.
Aquest dimecres 17 de juliol de 2024 es va celebrar la 1a NIT INNOVACC al restaurant Mas Batlle de Girona.
Una festa del sector carni i la proteïna alternativa català, que va reunir 130 persones d’empreses i
institucions associades al clúster INNOVACC.
L’acte va ser conduït per la presentadora Helena Garcia Melero i retransmès en directe en una pantalla
gegant situada als jardins de la finca.
Amb un ambient distès, els assistents van poder gaudir de tres espais de “showcooking” i set punts de
degustació de diversos productes d’alta qualitat.
El Grup Costa Brava Mediterranean Foods van cuinar i presentar el “filet de porc a la planxa amb wok de
verdures i salsa ximixurri”, “l’embotit vegà tipus xoriç amb patata cuita i salsa de tòfona i ceps”, i la “burger vegana, amb tomata xerri, ceba caramel·litzada, amb llàgrimes de salsa de tòfona i salsa d’espinacs” amb els cuiners d’AGAR.
L’empresa Torrent i Fills i els seus cuiners Mercè Castillo i Jaume Torrent, van elaborar i explicar “l’aperitiu
Snack de pollastre amb salsa kimchi”, el “pa bao amb pollastre esfilagarsat” i la “pastela clàssica de
pollastre amb ametlles”.
El darrer dels showcookings el va portar a terme l’empresa La Musona del Grup Gepork, amb el cuiner
Nandu Jubany, que va elaborar i presentar la “cua de vedella guisada”, el “txuletó de vedella angus a la
brasa” i “l’hamburguesa a la brava”.
Els productes a degustar foren: Pernil La Joya 100% ibèric (Patel – Vall Companys); Ou “poché” de pagès
(Liderou); Llonganissa Sendra (Splendid Foods); Fuet d’Olot noble (Espuña); Bull blanc i bull negre gamma
nature – embotits del Bages (MAFRICA); Pernil cuit extra (La Selva); Pernil cuit delizias “pétalos” (Noel).
Posteriorment, es va realitzar l’entrega dels PREMIS INNOVACC 2022-2023 a les empreses més actives al
clúster durant aquest període.
Van entregar els premis: l’Honorable Sr. David Mascort, conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda
rural; la Sra. Vanessa Peiró, diputada de la Diputació de Girona; el Sr. Carmel Mòdol, Secretari
d’Alimentació, de la Generalitat de Catalunya; i el Sr. Joan Gòdia, Director General d’empreses
Agroalimentàries, de la Generalitat de Catalunya.
Els guanyadors de les 8 categories van ser:
* empresa de ramaderia més activa en projectes: Selecció Batallé SA
* empresa d’indústria càrnia més activa en projectes: i Embotits Salgot SA
* empresa de proteïna alternativa més activa en projectes: Iberinsect SL
* empresa de serveis auxiliars més activa en projectes: IA Sapiens Innovation SL
* empresa amb l’import d’ajuts més alt (projectes coordinats per INNOVACC): Matadero Frigorífico del
Cardoner SA “MAFRICA”
* projecte amb millor valoració: “FUETVEG. Anàlisi de producció d’un fuet vegà, vegetarià o amb baix
contingut de carn” amb els participants Zyrcular Protein Labs SL, J.Curós SL, Embotits Salgot SA
* soci amb més participació en viatges: Friselva SA
* soci amb més participació en activitats organitzades: Noel Alimentaria SAU
Després de l’entrega de premis es va fer un sopar, i es va tancar la festa amb l’ambientació del DJ ABADIA, un exemple de superació de l’Adrià Abadia, un noi amb paràlisi cerebral, que va fer ballar i gaudir de valent als assistents, amb la seva música.
Moltes i moltes gràcies a tothom que va venir a gaudir de la fantàstica 1ªNit INNOVACC !
Veure vídeo resum de la nit (vertical) aquí.
Veure vídeo resum de la nit (horitzontal) aquí.
Amb el suport de: