Assistim al tast final dels productes obtinguts durant el projecte PRODISFAG

Tornar enrere

30/11/2023

Aquest mes de novembre va tenir lloc el tast final dels productes obtinguts durant el projecte ‘’PRODISFAG: Productes innovadors per persones amb disfàgia’’. El tast es va realitzar a les instal·lacions de l’Institut Pere Mata i amb pacients del centre que patien disfàgia.  Aquests pacients, sempre acompanyats d’un professional sanitari que els ajudava a provar els diferents productes, han donat la seva opinió en termes de textura, intensitat del sabor, aroma i color.

El projecte neix en el context que la qualitat de vida de les persones amb disfàgia i dificultat de deglució es veu molt afectada degut a l’afectació en la nutrició i, per tant, una potencial afectació en la salut mental, però també en la participació de tasques quotidianes com àpats en companyia.

És per això que, aquest projecte ha tingut com a objectiu desenvolupar productes de fàcil consum (sopes, aigües gelificades i postres amb proteïnes) i que aportin nutrients necessaris per a les persones amb disfàgia, amb la finalitat de millorar el benestar i la qualitat de vida d’aquestes persones.

Els productes han estats desenvolupats durant el llarg de tot l’any i, durant el procés s’han anat validant els prototips a partir de tastos amb els participants del consorci, format per l’Institut Pere Mata, el Grupo Carinsa, el Clúster Salut Mental Catalunya i INNOVACC Clúster català de la carn i la proteïna alternativa i amb el suport en assessoria tècnica de l’empresa Sequàlia.

Consorci del projecte (Institut Pere Mata, Grupo Carinsa, el Clúster Salut Mental Catalunya, INNOVACC Clúster català de la carn i la proteïna alternativa i Sequàlia)

Amb el suport d’:

magnifiercrossarrow-left
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram