Disponible la plataforma del projecte “PIGPEF. Càlcul intel·ligent de la petjada ambiental en la cadena de valor del porcí”

Tornar enrere

22/12/2023

Veure vídeo-resum del projecte

L’objectiu del projecte ha estat el desenvolupament d’una aplicació web de càlcul de la Petjada Ambiental al llarg de la cadena de valor del sector porcí, per contribuir a la consecució dels objectius de sostenibilitat a les empreses del sector.

S’ha desenvolupat una eina online intuïtiva i fàcil d’usar que compleix tots els estàndards de qualitat de les metodologies recomanades per la Unió Europea però que alhora és fàcil d’utilitzar per a no experts en sostenibilitat (ex., responsables de qualitat de les empreses càrnies, etc.). Permetrà que les empreses del sector incorporin criteris de sostenibilitat a la presa de decisions empresarials. Aquest projecte neix de la convicció que la solució que s’ofereix és una necessitat de mercat amb un alt potencial de penetració al mercat a mitjà termini.

La problemàtica mediambiental és un dels reptes a què s’enfronta el món i poder prendre consciència d’aquesta dada comportarà una millora de la competitivitat del sector.
Alhora, permet augmentar el valor afegit del producte final, en aquest cas la carn de porc i productes derivats.

El projecte “PIGPEF. Càlcul intel·ligent de la petjada ambiental a la cadena de valor del porcí” ha estat liderat per INNOVACC, el Clúster català de la Carn i la Proteïna Alternativa, i en què han participat 333 Corporate 1998 SL, GSP Lleida, I+Porc i el CT BETA.  El projecte ha estat finançat a la convocatòria extraordinària d’ajuts per a Agrupacions Empresarials Innovadores de l’any 2022 del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (AEI2022b).

Amb el suport de:

magnifiercrossarrow-left
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram