Data: 20 de març de 2013
Lloc: Sala Gussinyé (Ajuntament d'Olot)
Durada: 17:30h - 19:30h
Assistents:
IMPC d'Olot (Sr. Josep Maria Corominas i Sr. Estanis Vayreda), Esteban Espuña SA (Sr. Xavier Espuña), CENTA (Sr. Narcís Grèbol), Cárnica Batallé SA (Sr. Josep Batallé), Embotits Espina SAU (Sr. Juli Espina), ASSAPORC (Sr. Armand Quintana), Universitat de Vic (Sra. Marta Otero), INNOVACC (Sr. Eudald Casas).
Ordre del dia:
1....
Requisits i procediment d’ingrés de socis:
Podran accedir a l’associació com a socis tipus “societats mercantils privades” aquelles que compleixin els següents requisits:
- Que estiguin implicats en el sector porcí català per desenvolupar activitats econòmiques relacionades amb el mateix. En els casos de sectors auxiliars caldrà que la seva facturació anual sigui significativament adreçada al sector porcí.
- Que tinguin la...
L'objectiu general d'aquest projecte és la creació d'un pernil curat amb alta qualitat -un producte de qualitat superior al pernil Serrano- que, per la seva excel·lència, sigui reconegut i apreciat internacionalment, i que permeti un major preu de venda i millors marges per els elaboradors que vulguin comercialitzar-lo.
Aquest objectiu el podem desglossar en els següents subobjectius:
- Desenvolupament tecnològic del...
L'objectiu del projecte és millorar el coneixement sobre els aspectes relacionats amb la bioquímica del múscul i laseva evolució post mortem, els defectes de qualitat en la carn de porcí que poden aparèixer i quines són les eines disponibles per identificar i classificar les més problemàtiques des del punt de vista tecnològic i sensorial. El desenvolupament d’un sistema informàtic...
Es preveu l'elaboració d'una eina, fàcil d'utilitzar per les empreses, per conèixer la petjada de carboni i la petjada hídrica dels principals productes carnis porcins (animal viu, canal, carn fresca o congelada, pernil curat, pernil cuit, xoriç, llonganissa, etc.). Els usuaris de l'eina podran mesurar i gestionar les seves emissions de CO2 i l'ús consumptiu de l'aigua, i obtindran...
En aquest projecte s'ha previst la revisió detallada de cada EDAR de les empreses càrnies participants en el projecte i la posterior implantació d'un sistema de control avançat i intel·ligent per a la seva monitorització durant un període adequat que permeti conèixer les possibilitats de reducció de costos energètics i les millores operacionals recomanables. El projecte es realitza en...
El projecte consisteix en l'estudi per avaluar tres línees de valorització de residus del porcí difícilment reutilitzables (el pèl i altres residus sòlids), que es fonamenta en:
• La caracterització dels materials objecte d'aquest estudi, és a dir el pèl de porcí i altres residus sòlids no valoritzables,
• La construcció d'unes condicions operacionals per al tractament d'aquests materials,
• El seguiment...
El projecte consisteix en la monitorització energètica a les instal·lacions de fred de les empreses càrnies. D'aquesta manera es pot obtenir una "radiografia" on-line i determinar el cost econòmic i energètic dels sistemes analitzats. El posterior anàlisis de les dades obtingudes permetrà l'aplicació de mesures correctores focalitzades en la millora de l'eficiència i la reducció de la despesa.
Objectius:
Els objectius...
Data: 17 de desembre de 2012
Lloc: Sala Gussinyé (Ajuntament d'Olot)
Durada: 17:00h - 18:30h
Assistents:
IMPC d'Olot (Sr. Josep Maria Corominas i Sr. Estanis Vayreda), Esteban Espuña SA (Sr. Xavier Espuña), Noel Alimentària SAU (Sr. Josep Roura), CENTA (Sr. Narcís Grèbol), Cárnica Batallé SA (Sr. Josep Batallé), Casademont SA (Sra. Adriana Casademont), Joaquim Albertí SA (Sr. Xavier Albertí), Milla Masanas SL (Sr. Carles...