ECOlignor SLU, nou soci d’INNOVACC!

Go back

28/05/2024

Donem la benvinguda al clúster a una nova empresa: ECOlignor SLU, que des d’aquest mes de maig ja forma part dels socis d’INNOVACC!

JANE MORRAJA, grup empresarial líder en la gestió i fabricació d’embalatges de fusta, neix fa 30 anys fruit de la il·lusió i visió empresarial del seu president i ànima mater del grup, Josep Jané, fundant ECOLIGNOR, l’empresa referent del grup.

Amb aquesta referència el grup JANE MORRAJA s’expandeix a la resta de la geografia espanyola creant un grup d’empreses, la missió de les quals és la gestió de tot el cicle de vida de l’embalatge de fusta: des de la seva fabricació, la seva recuperació i el seu reciclatge, involucrant tota la cadena de subministrament, és a dir, a fabricants d’envasos, envasadors, posseïdors finals, gestors de residus i empreses productives.

Aquest any el Grup Jane Morraja estrena nova societat al nord d’Espanya, EMBALIGNOR a Logronyo, recollint el testimoni i el bon fer de ROVERPAL, referent a La Rioja en embalatges de fusta.

Actualment el grup està format per 5 societats productives a Espanya: ECOLIGNOR, PALET DIRECT, GOOD WOOD PALETS, HISPALIGNOR i EMBALIGNOR i una a Romania i Bulgària: ECOLIGNOR ROM.

Estan presents a Catalunya amb 5 plantes, a Logronyo i a Madrid, el que suposa un total de 130.000 m2 amb una capacitat d’estoc permanent de més de 500.000 palets. Això els permet tenir teixida una àmplia xarxa de contactes i partners per tot el territori nacional, que els atorga capacitat per gestionar envasos de fusta des de i a qualsevol punt de la geografia espanyola.

Amb el canvi de marc legislatiu que afecta els envasos i residus d’envasos comercials i industrials s’obre una finestra d’oportunitat dins del clàssic cicle de vida dels envasos: entra en joc la figura dels RAP. És aquí on el grup Jane Morraja vol aportar el seu know how per actuar des de la seva nova societat, ECOPHIR RECICLA, entitat dissenyada com a solució integral per a tots els agents econòmics afectats pel nou règim dels sistemes de responsabilitat ampliada del productor d’envasos comercials i industrials en base al RD 1055/2022 que entrarà en vigor el proper 1 de gener de 2025. Aquest canvi de marc legislatiu afecta a tots els productors de producte, envasadors, gestors de residus i posseïdors finals. És a dir, a totes les empreses que per a la seva expedició necessiten envasar els seus productes. Ecophir els ofereix solució en el disseny, implantació i gestió de sistemes de dipòsit, devolució i retorn d’envasos reutilitzables de fusta.

I en paral·lel HISPALIGNOR, la societat amb seu a Madrid que ofereix una solució global i de qualitat en el subministrament, recollida i transport de palets a tota Espanya, en estreta col·laboració amb Ecophir Recicla.

Com a grup tanquen tot el cicle de vida de l’envàs de fusta en el circuit industrial i comercial. Asseguren la cadena de valor de l’envàs controlant tots els factors clau per al disseny circular: traçabilitat, costos, qualitat, logística i exportació.
Creuen que una empresa ha d’actuar com una comunitat i utilitzar eines al seu abast per cooperar pel bé de la societat. Així guanyem tots, guanya el medi ambient i guanya un futur més sostenible per als nostres fills.

APORTANT VALOR SOSTENIBLE

Web

magnifiercrossarrow-left linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram