Aprovats dos projectes de la línia d’ajut IRC 2024, un d’ells coordinat per INNOVACC i l’altre per el Packaging Clúster. Participació de 13 empreses, 9 de les quals son sòcies d’INNOVACC.
PROJECTE 1 |
Implementació d’una plataforma per traçabilitat i gestió d’envasos reutilitzables El projecte, liderat per Packaging Cluster amb la col·laboració d’INNOVACC, té com a objectiu crear una plataforma digital per garantir la traçabilitat dels envasos reutilitzables, especialment palets, des de la seva posada en el mercat fins al seu retorn. Aquesta iniciativa respon al Reial decret 1055/2022, que obliga a gestionar adequadament els envasos reutilitzables i afavorir la seva reutilització, establint noves obligacions per als productors. La plataforma busca solucionar la dificultat de controlar la dispersió dels envasos reutilitzables a la cadena logística, millorant la traçabilitat i reduint costos operatius. A més, ajudarà les empreses a complir amb la normativa mediambiental i optimitzar els processos logístics, contribuint a l’economia circular. El projecte, finançat parcialment per ACCIÓ, s’executarà fins a l’agost de 2025. Veure resum projecte |
PARTICIPANTES |
Matadero Frigorifico del Cardoner SA, Obach SL, Noel Alimentaria SAU, Ecolignor SL, Font Packaging Group, Enplater Group, Ecophir Recicla SL, Càrnica Batallé SA, INNOVACC, Packaging Clúster |
PRESSUPOST |
99.229,31 € |
AJUT |
66.008,91 € |
PROJECTE 2 |
Transformación innovadora de bagazo para alimentos sostenibles (TIBAS) El projecte TIBAS, liderat per INNOVACC, té com a objectiu principal la incorporació d’una nova matèria primera, procedent del rebuig de la indústria cervesera, per a l’elaboració d’aliments basats en proteïnes alternativa. Aquest enfocament busca establir un èxit en l’economia circular alimentària al transformar un residu industrial, el bagàs cerveser, en un superaliment innovador accessible per als consumidors. El projecte TIBAS opera en el mercat alimentari, centrat en la innovació en proteïnes alternatives i l’aprofitament de subproductes. Aquest sector creix impulsat per la demanda de solucions sostenibles i saludables. El desenvolupament d’aquest projecte respon a la necessitat d’avaluar com aquesta matèria prima, en forma de farina de bagàs cerveser, contribueix a la millora de la taula nutricional dels aliments, la seva interacció amb altres ingredients en termes de sabor, color i textura, i el seu suport en valors essencials per a persones amb condicions com la diabetis i la intolerància al gluten. A més, analitza la seva capacitat de substituir la proteïna animal gràcies al seu contingut alt en proteïnes i altres nutrients essencials. |
PARTICIPANTES |
Esteban Espuña SA, MITLAB, Regrain Beer Company SL, Sequàlia, Ogham Artesanal Europa SL, INNOVACC |
PRESSUPOST |
89.858,34 € |
AJUT |
57.327,78 € |
Con el soporte