Aprobado provisionalmente el proyecto “Meæt Pack: Estudio de packaging sostenible del sector cárnico y de la proteína alternativa”

Volver atrás

02/10/2023

Projecte presentat a la convocatòria d’Ajuts per a projectes de foment de l’economia circular 2022 (Agencia de Residus de Catalunya).

Projecte presentat a la convocatòria d’Ajuts per a projectes de foment de l’economia circular 2022 (Agencia de Residus de Catalunya).

Beneficiaris: Clúster del Packaging i INNOVACC.

Pressupost:

Pressupost acceptatAjut atorgatIntensitat d’ajut
Clúster del Packaging21.641,41 €16.231,06 €75,00%
INNOVACC18.357,63 €13.768,22 €75,00%

Aquest mes de setembre han aprovat provisionalment el projecte “Meæt Pack: Estudi de packaging sostenible del sector carni i de la proteïna alternativa” de la convocatòria d’Ajuts per a projectes de foment de l’economia circular 2022 (Agencia de Residus de Catalunya).

El projecteté com a objectiu l’elaboració d’un Decàleg sectorial dels envasos carnis i de la proteïna alternativa, per a fabricants, envasadors, distribuïdors i empreses elaboradores d’embotit i proteïna alternativa en el context de l’Economia Circular que serveixi com a document de referència que guiarà al sector en el seu camí cap a un futur circular i competitiu i facilitarà als agents iniciar l’acció a través d’experiències de referència (que incloguin totes les experiències, inclosa la reutilització, prioritat que marca la Llei de Residus), línies d’actuació i aliances estratègiques.

A banda de l’estudi, que resultarà d’un procés co-creatiu i amb la involucració i participació de les empreses de la cadena de valor dels envasos carnis i de la proteïna alternativa, també té una part important de difusió, materialitzat en forma d’accions de comunicació.

Així, la part de difusió inclou el tret de sortida del projecte, durant el qual s’informarà a les empreses dels dos clústers i es cercarà la seva participació activa en una sèrie de tallers i entrevistes, i el tancament del projecte la publicació del decàleg i la seva difusió en un esdeveniment final i accions de comunicació extensa per donar-lo a conèixer. La interacció entre les empreses d’INNOVACC i del Packaging Clúster, més la incorporació d’experts en ecodisseny de referència a Catalunya i a Espanya ha de permetre connectar el coneixement pràctic entre requisits i necessitats d’aplicació en els envasos aportats per les empreses càrnies i de la proteïna vegetal i la resposta de les capacitats tècniques per part de les empreses fabricants d’envasos.

magnifiercrossarrow-left linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram