El Packaging Clúster, INNOVACC i inèdit presenten la Guia MEÆTPACK en una jornada a la seu de l’IRTA a Monells

Volver atrás

18/12/2024

  • El Packaging Clúster i INNOVACC van organitzar una jornada de portes obertes a les instal·lacions del seu associat IRTA (Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries), la institució pública de recerca a Catalunya orientada al desenvolupament, investigació, innovació i transferència de tecnologia en l’àmbit agroalimentari.
  • L’ esdeveniment es va centrar en la presentació final de la Guia de Packaging Sostenible pel Sector Carni i de la Proteïna Alternativa, que s’ha elaborat en el marc del projecte MEÆTPACK.

La jornada, que va comptar amb la participació de més de 50 assistents dels sectors del packaging i del carni i de la proteïna alternativa, constitueix l’esdeveniment final del projecte MEÆTPACK, on es va presentar en primícia la Guia sectorial dels envasos carnis i de la proteïna alternativa al context de l’Economia Circular i l’Ecodisseny, elaborada en el marc del projecte. L’estudi, finançat per l’Agència de Residus de Catalunya a través de la convocatòria de Projectes de foment de l’economia circular, ha analitzat les diferents solucions d’envasos sostenibles d’una manera holística, en tot el seu cicle de vida: tant per la petjada ecològica del propi packaging, com pel malbaratament alimentari del producte que contenen i que aquests envasos puguin evitar. MEÆTPACK és una iniciativa promoguda pel Packaging Clúster juntament amb INNOVACC, el clúster català de la carn i la proteïna alternativa, i executada per inèdit.

A continuació, l’IRTA va oferir una exposició sobre els projectes de packaging sostenible aplicat al sector carni. Seguidament, i després del cafè networking, es va dur a terme una dinàmica per a la generació de projectes col·laboratius, i finalment, els assistents van gaudir d’una visita guiada a les instal·lacions del centre que l’IRTA té ubicat a Monells, per poder conèixer de prop la seva recerca i innovació en tecnologia, qualitat i seguretat alimentàries. Les línies d’investigació de l’IRTA abasten àmbits com la producció animal, la salut animal, l’agricultura sostenible, la tecnologia alimentària i la qualitat dels aliments, així com el desenvolupament de sistemes de producció més eficients i respectuosos amb el medi ambient, entre d’altres.


  • Guia sectorial MEÆT PACK (descarrega’t la Guia sectorial dels envasos carnis i de la proteïna alternativa al context de l’Economia Circular i l’Ecodisseny). 

Amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya

magnifiercrossarrow-left
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram