Tens una experiència en economia social que voldries compartir?
Un projecte que pot inspirar?
O potser una inquietud sobre el futur del sector agroalimentari?
Des de la Cambra de Comerç de Barcelona, et convidem a una jornada presencial que va més enllà d’un taller: un espai per connectar, escoltar i cocrear entre agents compromesos amb la transformació social del sector agroalimentari.
En el marc del projecte europeu ENACT, aquesta trobada està pensada per a persones com tu, que formeu part de l’economia social, esteu i/o voleu impulsar projectes amb impacte real en la cadena de valor agroalimentària.
Explorarem plegats:
🔹 Bones pràctiques i casos d’èxit
🔹 Noves tecnologies aplicades al sector
🔹 Reptes compartits i solucions col·lectives
Amb la mirada posada en la sostenibilitat, l’eficiència i la innovació tecnològica, neix FRED-HUB, un ecosistema d’innovació oberta centrat en la refrigeració de la cadena del fred. Aquesta iniciativa, impulsada per la UPC, AKO i l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, integra i connecta empreses, universitats, startups, centres tecnològics i institucions públiques per donar resposta a les necessitats del sector agroalimentari i impulsar la digitalització i la col·laboració com a motors de canvi.
Per posar en comú els reptes i solucions de la cadena del fred, el FRED-HUB organitza el seu 1er Congrés el pròxim 5 de juny a les 9:30h, a la Sala Josep Lluís Palacios de Sant Pere de Ribes.
L’acte comptarà amb la participació d’autoritats com la Sra. Ana Herrera, alcaldessa St. Pere de Ribes, i representants d’AKO, de l’UPC, de CREDA, d’IRTA, d’INNOVACC, del Col·legi Enginyeria Informàtica Catalunya, de la Generalitat i del Ministeri d’Indústria.
Es duran a terme ponències d’experts en àmbits com el malbaratament alimentari i la intel·ligència artificial, així com espais de networking i una taula rodona tècnica.
Participar en aquest congrés és una oportunitat per obrir les portes al futur del sector, conèixer de primera mà la Fundació i la seva infraestructura, col·laborar i establir connexions amb empreses d’altres sectors, generar sinèrgies i obrir noves oportunitats de creixement i transformació. És una invitació a formar part d’un entorn col·laboratiu amb un alt potencial d’impacte econòmic, mediambiental i tecnològic.
Si el vostre interès és innovar, col·laborar i créixer en un mercat en constant transformació, el FRED-HUB és el lloc idoni per començar aquest camí.
Més detalls a www.fred-hub.org
Per a més informació contactar amb Adrià Valero Cateura avalero@innovacc.cat o al telèfon 972 27 25 97.
El proper 17 de juny a Lleida, el Centre Tecnològic BETA organitza la segona jornada presencial de la Plataforma Catalana de Nutrients.
Una trobada per definir el model organitzatiu, les activitats prioritàries i les vies de finançament d’aquesta iniciativa que vol impulsar una gestió més sostenible dels nutrients a Catalunya.
La jornada inclourà:
Inscripcions obertes (places limitades)
Webinar de presentació del 71st International Congress of Meat Science and Technology (ICoMST), que tindrà lloc a Girona a l’agost del 2025.
En aquesta sessió coneixeràs els avantatges de participar en aquest congrés de referència internacional, les oportunitats de networking i visibilitat, així com detalls clau per a assistents, col·laboradors i entitats interessades.
Programa 71st ICoMST (Girona 2025)
Format en línia per Microsoft Teams.
Enllaç: Presentació oficial 71st ICoMST – GIRONA 2025
Sessió interclústers, adreçada a empreses agroalimentàries que vulguin conèixer casos reals d’impacte de la digitalització a les empreses i les oportunitats de finançament que hi ha actualment obertes.
Dimarts 6 de maig tindrà lloc una jornada de la fundació FREDHUB fundada per la UPC a Vilanova i la Geltrú l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes y AKO, des d’INNOVACC col·laborarem per donar impuls a la innovació en l’àmbit de refrigeració de la cadena de fred en el sector agroalimentari .
Més informació a: https://fred-hub.org/
Us explicaran com funciona aquest ajut i escoltarem el testimoni de dues entitats que ja hi han participat, compartint la seva experiència i els beneficis obtinguts. Hi participaran:
A més, compartirem amb vosaltres la nova oferta formativa de microcredencials que estan desenvolupant a les universitats catalanes. Es tracta de formacions breu, pràctiques i altament especialitzades, pensades per respondre a les demandes actuals del mercat laboral.
PROGRAMA
09.30h – Benvinguda
09.40h – Doctorats Industrials: línies generals
09.50h – Experiències d’empreses participants
10.20h – Taula rodona: conversa amb els testimonis
10.30h – Microcredencials: presentació general
10.45h – Experiència d’una universitat.
11.00h – Tancament
Podeu formalitzar la vostra inscripció a través del següent enllaç: https://forms.gle/9tCLDHxSFuzGofXZ7
Uns dies abans de la sessió, us farem arribar la convocatòria per accedir a la sessió: