03/08/2025 – 08/08/2025 (Girona)
L’objectiu d’ICoMST és millorar la cooperació i l’intercanvi d’informació científica entre investigadors acadèmics i de la indústria en el camp de la ciència i la tecnologia de la carn.
Més informació aquí.
Organitza:
Jornada tècnica IRTA – Constantí (Tarragona)
La intensificació del sector de la producció porcina català presenta diferents reptes de present i de futur per millorar la sostenibilitat del sistema.
Un d’aquests reptes és utilitzar fonts de proteïna més sostenibles, ja sigui millorant els sistemes de producció de proteïna actuals o a través de l’ús de fonts de proteïna alternativa.
Un altre repte és avançar cap a la desmedicalització del pinso en la fase de deslletament mitjançant la prevenció, el control de la prevalença de patògens i l’administració de productes alternatius als antibiòtics/antimicrobians generadors de resistències.
També estan presents altres grans reptes com: allargar la vida productiva o longevitat de les truges (reduint la seva taxa de reposició que actualment pot arribar a ser superior al 50%); reduir els índex de mortalitat de garrins (que conjuntament durant el naixement i lactància poden ser propers al 20%); reduir el nombre de garrins de baix pes (millorant la homogeneïtat de pesos dels garrins durant la lactació i durant tota la fase productiva, el que suposa un gran cost pel sistema productiu); i entendre les causes del baix creixement dels garrins per poder establir noves estratègies de gestió alimentària.
Organitza: IRTA
Jornada en línia.
T’interessa la innovació disruptiva? Vols conèixer tecnologies que poden ajudar a millorar el procés productiu de la teva empresa?
En aquest nou cafè disruptiu parlarem amb Mar Masulli, CEO de Bitmetrics, una startup especialitzada en oferir solucions que ajuden les empreses a automatitzar fàcilment tasques repetitives en fabricació, intralogística i salut, a través d’intel·ligència artificial, visió per ordinador i robòtica guiada per visió.
Masulli compartirà dos casos d’empreses que han aplicat alguna d’aquestes tecnologies: el de Família Torres, que va implementar tecnologies de visió per computador per detectar cossos estranys dins les ampolles de vi en mil·lisegons, i el cas de Girbau, que va automatitzar la classificació i manipulació de teixits amb visió i intel·ligència artificial.
En aquesta sessió aprendràs com aquestes tecnologies poden convertir les empreses que les incorporen en més innovadores i més competitives.
Organitza: ACCIÓ
En línia.
Vols saber com mesurar i reduir l’impacte ambiental de la teva empresa?
En un mercat cada cop més orientat cap a la sostenibilitat, entendre i quantificar l’impacte ambiental del teu negoci no és només una responsabilitat, sinó també una oportunitat per innovar, diferenciar-te i accedir a nous mercats.
En aquesta sessió, de la mà d’experts, descobriràs com:
La lluita contra el canvi climàtic i la transició cap a una economia descarbonitzada no són només reptes globals, sinó també una palanca per a la innovació i la competitivitat empresarial. Millorar la sostenibilitat et permetrà:
Aquest seminari web s’emmarca dins del programa ProACCIÓ Green, impulsat per ACCIÓ en col·laboració amb el Departament de Territori, Habitatge i Transició ecològica i el Fons Climàtic de la Generalitat de Catalunya. Forma part de la xarxa , Enterprise Europe Network, que agrupa més de 450 organismes de suport empresarial a 45 països.
Organitza: ACCIÓ
Jornada en línia.
En un context empresarial cada vegada més global, obrir-se a nous mercats no només és una oportunitat, sinó una necessitat per assegurar el creixement i l’èxit a llarg termini de les empreses catalanes. Però per avançar amb seguretat en aquest camí, cal estar preparat i conèixer les normatives, requisits i barreres comercials que poden aparèixer a cada mercat.
Aquesta sessió t’ofereix l’oportunitat de conèixer les eines i serveis que ACCIÓ posa al teu servei per ajudar la teva empresa a internacionalitzar-se amb garanties.
Apunta’t i aprendràs com aquests serveis poden marcar la diferència:
Descobreix com aquestes eines poden obrir noves oportunitats per al teu negoci i com treure el màxim profit del potencial que t’ofereixen els mercats internacionals. Tant si estàs començant a internacionalitzar-te com si ja tens experiència, apunta’t a aquesta sessió i fes el pas decisiu que la teva empresa necessita!
El proper dia 5 de juny se celebrarà a Vic la setena edició del Fòrum “Barcelona Seguretat Alimentària” que girarà en torn el tema la Qualitat i Seguretat alimentaria 360º, com anticipar-se i adaptar-se als canvis normatius.
Amb motiu del “Dia mundial de la Seguretat Alimentària” l’objectiu d’aquesta jornada és explorar a fons el tema de la gestió global de la qualitat; analitzar com dirigir un departament de qualitat de manera integral, considerant les dades, els processos i les persones.
Aquest esdeveniment està impulsat pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), l’IRTA (Institut d’Investigació, Recerca i Tecnologia Agroalimentàries), les empreses Bioser i Eventing UP, amb el suport del Ajuntament de Vic, Creaccio i la UVIC i la col·laboració de innovacc.
El Fòrum Barcelona Seguretat Alimentària, que té una periodicitat anual, comptarà amb experts de prestigi i es vol posicionar com un entorn de reflexió i anàlisi de referència al territori nacional tant per a l’àmbit privat com a públic i adreçat a tots els agents de la cadena alimentària.
Per això estem convençuts que aquesta jornada és una bona oportunitat de patrocini que beneficiarà la imatge i la repercussió de la seva empresa tenint en compte que es durà a terme una campanya de comunicació multicanal abans, durant i després del Fòrum, i, a més, serà un entorn d’influència amb un alt valor per a les marques.
Volem destacar que BSA es una organització sense ànim de lucre que es finança majoritàriament gracies als patrocinadors, es per aquest motiu, que us demanem el vostre suport per poder seguir celebrant i consolidar aquest esdeveniment.
Web FORUM BSA https://forumbsa.com/
Per a més informació enviar un correu a info@eventingup.com
El proper 14 de febrer de 2025, a l’Hotel de la Vall de Bas de Joanetes, es realitzarà una jornada única per ajudar-te a minimitzar riscos i protegir el teu negoci. Experts en ciberseguretat d’entitats reconegudes t’explicaran:
Organitzat per EIO i ADS, amb la col·laboració d’Ascicat, Brontobyte Cloud i Veeam.
Curs d’expert en la cadena de subministrament té l’objectiu de potenciar aquest valor estratègic diferencial en l’empresa.
És una formació pràctica en logística i operacions, classes presencials i online, visites a empreses i enfocat per millorar la inserció laboral a la indústria manufacturera i alimentària.
Inici: 28 de febrer del 2025
Finalització: 27 de juny del 2025
Horari: Dijous i Divendres de 15:30 h a 19:30 h
Del 5 al 7 de març el Centre Tecnològic BETA organitza a Saint Malo (França) i en línia un Workshop sobre la sostenibilitat dels nutrients el sector de la ramaderia intensiva, que comparà amb la participació d’experts i organitzacions del sector ramader i de la gestió de nutrients, així com representats de la comissió europea, entre altres.
També es visitaran les instal·lacions de Cooperl, una cooperativa porcina de la Bretanya, i Roullier, una empresa especialitzada en alimentació animal i fertilitzants.
Aquesta conferència forma part del projecte UpCycle, una iniciativa del Programa de Nacions Unides per al Medi Ambient (UNEP), i està coorganitzat pel Centre Tecnològic BETA juntament amb UK CEH i la Plataforma Europea del Fòsfor Sostenible (ESPP).
Durant la jornada es debatran les estratègies per optimitzar la gestió dels nutrients en la ramaderia intensiva. Es tractaran els reptes derivats del desequilibri en la distribució dels nutrients a escala local i regional, i es valoraran els beneficis socials com per exemple l’especialització agroalimentària en certes regions. També es tractaran temes com les millors tècniques disponibles (MTDs), bones pràctiques per gestionar els nutrients (des de l’alimentació fins al maneig dels purins) així com tecnologies per al processament de dejeccions. A més, es faran visites a les instal·lacions de Cooperl, una cooperativa porcina de la Bretanya, i Roullier, una empresa especialitzada en alimentació animal i fertilitzants.
https://forms.office.com/e/D2RbpJZY57
https://forms.office.com/e/cTZXFj9cgY
Del 5 al 7 de març el Centre Tecnològic BETA organitza a Saint Malo (França) i en línia un Workshop sobre la sostenibilitat dels nutrients el sector de la ramaderia intensiva, que comparà amb la participació d’experts i organitzacions del sector ramader i de la gestió de nutrients, així com representats de la comissió europea, entre altres.
També es visitaran les instal·lacions de Cooperl, una cooperativa porcina de la Bretanya, i Roullier, una empresa especialitzada en alimentació animal i fertilitzants.
Aquesta conferència forma part del projecte UpCycle, una iniciativa del Programa de Nacions Unides per al Medi Ambient (UNEP), i està coorganitzat pel Centre Tecnològic BETA juntament amb UK CEH i la Plataforma Europea del Fòsfor Sostenible (ESPP).
Durant la jornada es debatran les estratègies per optimitzar la gestió dels nutrients en la ramaderia intensiva. Es tractaran els reptes derivats del desequilibri en la distribució dels nutrients a escala local i regional, i es valoraran els beneficis socials com per exemple l’especialització agroalimentària en certes regions. També es tractaran temes com les millors tècniques disponibles (MTDs), bones pràctiques per gestionar els nutrients (des de l’alimentació fins al maneig dels purins) així com tecnologies per al processament de dejeccions. A més, es faran visites a les instal·lacions de Cooperl, una cooperativa porcina de la Bretanya, i Roullier, una empresa especialitzada en alimentació animal i fertilitzants.
https://forms.office.com/e/D2RbpJZY57
https://forms.office.com/e/cTZXFj9cgY