Projectes amb ajut DARPA – Grups Operatius 2023
Participants: Corporación Alimentaria Guissona, S.A.- BonÀrea (Líder), Vall Companys SAU (beneficiari), Nutreco animal nutrition SAU (no beneficiari), Adiprem (No beneficiari), Adm Animal Nutrition Spain S.A. (No beneficiari), Vidara life ingredients SAU (No beneficiari), INNOVACC- Clúster català de la carn i la proteïna alternativa (coordinador), Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries -IRTA (OPI).
Resum del projecte
La producció avícola, i en general la dels animals destinats al consum humà, té com a prioritat garantir el benestar i la salut dels animals. Si aquests no gaudeixen del nivell de benestar adequat ni d’un bon estat de salut, no poden desenvolupar tot el seu potencial de creixement. A més, això pot afectar negativament la qualitat sanitària i organolèptica de la carn.
És per aquest motiu, que s’ha identificat la necessitat d’aprofundir en el coneixement sobre l’impacte que l’increment de la sostenibilitat en la producció i la reducció de la càrrega de nitrogen en les dejeccions tenen sobre el benestar, la salut i la producció dels pollastres de creixement ràpid. Aquests pollastres són un pilar fonamental en el subministrament de carn de qualitat, saludable i econòmica a la cadena alimentària.
També és essencial fomentar una renda agrícola viable i la resiliència del sector agrari a tot el territori de la Unió Europea. Aquestes accions contribueixen a millorar la seguretat alimentària a llarg termini, preservar la diversitat agrícola i garantir la sostenibilitat econòmica de la producció agrícola en l’àmbit europeu.
Així doncs, l’objectiu principal del projecte és optimitzar la nutrició, especialment la relacionada amb el nitrogen, dels pollastres de carn, amb la finalitat de:
Actuació del Pla estratègic de la PAC 2023-2027 cofinançada per: