FERMICEL. Fermentació per a l’obtenció demicelis com a nova font de micoproteïna peral desenvolupament d’híbrids carnis

Tornar enrere

25/04/2023

Ajuts a Iniciatives de Reforç de la Competitivitat per a Projectes de Clústers 2022.
Línia 1: Ajuts per a PROJECTES DE REFORÇ COMPETITIU EMPRESARIAL.

Descripció del projecte:
La reducció del consum de carn és una realitat que va en augment en països desenvolupats. Aquest canvi en els hàbits alimentaris dels consumidors ve condicionat per la creixent sensibilització vers la poca sostenibilitat dels sistemes de producció animals convencionals, incloent les dimensions econòmica, social i mediambiental, així com per aspectes de salut, ètics i de benestar animal. A més de la sostenibilitat econòmica de la producció animal, encarint ostensiblement els costos de producció. En aquest sentit, la indústria alimentària té el repte de desenvolupar i oferir aliments rics en proteïnes alternatives a la carn, que permetin esquivar aquests problemes de sostenibilitat lligats als sistemes de producció animals convencionals, i adaptar-se als canvis alimentaris dels consumidors.

Objectiu:

L‘objectiu principal és estudiar la viabilitat de noves fonts de proteïna alternativa per elaborar productes híbrids carnis. En particular, s’estudiarà i validarà l’ús de micelis obtinguts per fermentació en estat sòlid. El projecte permetrà identificar la viabilitat i ampliar coneixements en l’àmbit de la proteïna alternativa. Més concretament, amb el projecte també es vol aconseguir:

  • Identificació del substrat, espècie de fong i condicions de fermentació més adequades per a l’obtenció d’un ingredient apte pel desenvolupament d’un híbrid carni.
  • Obtenció de biomassa fúngica que permeti les proves de formulació i desenvolupament d’un híbrid carni
  • Estudiar la viabilitat tècnica, industrial i comercial de productes híbrids elaborats amb carn i amb micelis provinents de micoproteïnes. Valorar i comparar aquests híbrids amb els productes elaborats carnis convencionals en relació a la seva composició i valors nutricionals.

PARTICIPANTS: IRTA, Esteban Espuña SA, INNOVACC.

Amb el suport d’:

Pressupost total
75.512,10€
Total import de l'ajut
50.225,65€
magnifiercrossarrow-left
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram